Parcul Feroviarilor, al doilea ca mărime din Cluj, va fi în curând reamenajat

0

Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei printr-o hotărâre de guvern dată în iulie 2017 iar în acest an se pregătesc proiecte pentru reamenajarea acestuia.

Ordinul Arhitecților din România (OAR) susține că este nevoie de aproximativ 6,9 milioane de euro pentru transformarea Parcului Feroviarilor și introducerea sa în circuitul public.

Primăria Cluj-Napoca împreună cu OAR, au organizat un concurs de soluții pentru alegerea celui mai bun proiect care să transforme cele 5 hectare de teren, abandonate ani la rând. Contractul de proiectare a fost estimat la 120.000 euro. Potrivit proiectului de hotărâre vizând concursul de soluții pentru “revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor”, premiul I care constă în contractul de proiectare se ridică la suma de 555.450 lei fără TVA, premiul II – 35.000 lei, iar premiul III – 20.000 lei.

Investiția în amenajarea exterioară a parcului include amenajarea terenului și reabilitare cuprinde: demolare, defrișare, curățenie, gazon, vegetație, mobilier, alei, echipamente loc de joacă, sistem irigare, pregătire teren, împrejmuiri, instalații, utilități și dotări, apă, canal, wi-fi etc.

Pentru interior este estimată o suprafață de maximum 500mp și sunt necesare,  grupuri sanitare, vestiare personal, birou administrație, depozitare, sală de evenimente cu foaier și oficiu catering.

Valoarea de investiție pentru amenajarea exterioară a Parcului Feroviarilor și construcțiilor care să deservească funcțiunile necesare derulării activității acestuia este estimată la suma de aproximativ 6,9 milioane euro”, spune arhitectul Dan Clinci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.