Dan Barna: USR face apel la români să semneze iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”

0

Ieri a fost înregistrat oficial Comitetul de inițiativă al campaniei „Fără penali în funcţii publice.”

USR sprijină inițiativa cetățenească care își propune să stângă 1.000.000 de semnături în 6 luni pentru a modifica Constituția iar în acest sens persoanele condamnate penal nu vor mai putea ocupa funcții publice alese în stat.

Înainte de începerea efectivă de strângere a semnăturilor, vor mai fi necesari doi pași: avizul de la Consiliul Legislativ şi publicarea proiectului în Monitorul Oficial. Până atunci cine susține acestă inițiativă se poate alătura lăsând datele de contact în formularul de pe site-ul www.farapenali.usr.ro

USR consideră că se impune introducerea acestei interdicții în Constituție în contextul asaltului asupra Justiției pe care coaliția PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 și care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiției. Aceste lucruri subminează independența magistraților și anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu.

USR s-a opus cu toată forţa şi a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reuşit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă pentru a reuşi împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu îşi va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, aşa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţi politica românească”, a declarat Dan Barna, presedintele USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here