Sergey Minasyan, noul ambasador al Armeniei venit pentru prima dată în Cluj

0

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit vizita Excelenței Sale, domnul Sergey Minasyan, Ambasador al Republicii Armenia în România, vineri, 9 februarie 2018.

Recent numit în funcție, oficialul armean se află la prima deplasare în țară și a fost însoțit la sediul forului administrativ județean de către domnul Karen Sebeși, președinte al Uniunii Armenilor precum și de către domnul prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovacs, director al Institutului de Armenologie.

În cadrul întâlnirii, în vederea intensificării colaborării bilaterale în multiple domenii de interes reciproc, pentru impulsionarea schimburilor comerciale și, respectiv, atragerea de investitori armeni,  oaspetelui străin i-au fost prezentate atât potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj cât şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean.

Domnul Vákár István a menționat pe parcursul întâlnirii faptul că județul găzduiește cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine precum şi o resursă umană profesionalizată şi experimentată.

,,Mă bucur să constat că există un deosebit interes din partea Excelenței Sale pentru a susține și continua relația de colaborare începută cu armenii încă din vara anului trecut. Îmi doresc ca această întâlnire să se concretizeze în proiecte care să aducă plus valoare ambelor părți și sper ca domnul ambasador să demareze demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare de agenţi economici armeni să dezvolte afaceri profitabile în Cluj”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Județean, domnul Vákár István.

Oficialul străin și-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscută oferta Clujului în rândul reprezentanților mediului de afaceri din Armenia, acesta fiind interesat, încă de la început, de domeniul IT și de transferul de cunoștințe și bune practici între IT-iștii clujeni și cei armeni.

Ambasadorul Armeniei și-a manifestat dorința de a continua și a susține toate demersurile prevăzute în cadrul Protocolului de Colaborare încheiat între județul Cluj și Provincia Armavir din Republica Armenia în luna iunie 2017 și care vizează derularea de colaborări reciproc avantajoase în domeniile cultural, economic, educațional, social, sportiv şi turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here