Școala Populară de Arte a pregătit 39 de expoziții pentru „Seara Artelor”

0

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează 39 de expoziții într-una singură la „Seara Artelor”. Evenimentul va avea loc joi, 8 februarie începând cu ora 17.00  în Sala „Șantier” a instituției de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, și în toate galeriile de artă de la aceeași adresă.

„Seara Artelor”, eveniment care a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Școala de Arte Cluj, consfințește proiectul său cultural-educațional, lansat în anul 2013 sub semnul unirii și reunirii, prilej cu care se va declanșa și „Ziua porților deschise la Școala de Arte Cluj”. Și ediția din acest an este dedicată școlilor de arte din țară, mișcării culturale și artistice pe care acestea o reprezintă.

Centenarul Unirii a mobilizat școlile de arte din întreaga țară pentru a dovedi o solidaritate unică în lumea culturală a României: realizarea Calendarului Cultural al Școlilor de Arte  din România pe anul 2018. Centenarul României este prezent în cadrul „Serii Artelor” cu două secțiuni: „Proiectul 100”, demarat anul trecut și care unește cultural școlile de arte aflate la 100 de kilometri de Cluj-Napoca: Bistrița, Zalău, Alba-Iulia şi Târgu-Mureș și proiectul „Centenar”, în care sunt prezentate două expoziții de artă: „Brăila – oraș istoric – 650 de ani de atestare documentară” (Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila) și expoziția Școlii de Arte Slatina, „Cojocărit și ceramică neolitică”.

De asemenea, vor fi prezente pentru prima dată la Cluj-Napoca Școlile de Arte din Constanța, Ploiești și Slatina, contribuția acestora ridicând numărul expozițiilor la numărul record de 39.

Până în acest an în Cluj Napoca nu au mai avut loc astfel de acțiuni culturale, de la pictură, grafică, sculptură, ceramică până la fashion sau tradiții, vor găzdui de asemenea lansări ale unor reviste editate de mai multe școli din țară, printre care și revista „Arte”, editată de organizatori. „Seara Artelor” se va încheia cu un spectacol muzical-artistic care va face legătura artelor vizuale cu muzica, celălalt mare domeniu pe care îl slujește Școala de Arte Cluj.

Școala de Arte Cluj întâmpină Centenarul României cu toate spațiile și locațiile înnoite și pregătite pentru îndeplinirea misiunii sale ca instituție de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here