Emmanuel Dessi, politician italian, a declarat că a bătut români

0

Federația asociațiilor de români din Europa, FADERE,  a trimis o scrisoare Mișcării de Cinci Stele din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic lui Emmanuel Dessi, candidat pentru Senatul Italiei.

Politicianul italian a declarat pe o rețea de socializare că a bătut români și că acest lucru ii face plăcere. În urma acestor declarații a pornit un scandal în campania sa electorală.

În Italia locuiesc peste un milion de români dintre care o bună parte au dublă cetățenie ceea ce le dă drept de vot pentru alegerile generale.

Astfel de declarații antiromânești apar periodic în preajma alegerilor în țările europene deoarece politicienii cred că vor câștiga mai multe voturi de la cei care nu ii agrează pe românii decât ar câștiga de la românii care i-ar vota.

Este inadmisibil pentru un politician al unei țări europene, să facă astfel de declarații oribile și xenofobe, și nimeni să nu i-a măsuri. Nu înțeleg de ce autoritățile italiene și europene nu s-au sesizat din oficiu. Individul nu doar se laudă cu fapte penale, dar și incită la violență”, a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here