Cine sunt oamenii din spatele urmăritului general Ioan Bene?

0

Omul de afaceri Ioan Bene este dat în urmărire de IPJ Cluj, după ce, miercuri, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la închisoare cu executare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi trebuia să fie depus la Penitenciarul Gherla.

Cătălin Tache, jurnalist de investigaţii al cotidianului Naţional, a realizat un reportaj în care deconspiră oamenii din spatele urmăritului general Ioan Bene: “Şi cu toate că despre Ioan Bene se ştie că este rezident în Suedia de mulţi ani, pistele poliţiştilor nu duc neapărat spre ţara nordică, ci mai degrabă spre state  africane precum Tanzania, unde clujeanul s-ar putea afla la Safari! Şi uite cum, dacă Bene nu se întoarce de unul singur în ţară din „vacanţă” pentru a spăla ruşinea autorităţilor române, „agitatul” Claudiu Manda poate primi o noua minge la fileu, preşedintele Comisiei Parlamentare de control a SRI putând să-l întrebe „live” pe George Maior, cel care urmează să fie audiat în scurt timp, şi despre acest subiect fierbinte. Mai ales că George Maior, ca şi Ioan Rus de altfel sunt naşii copiilor afaceristului Ioan Bene! Aşa că mai mare ruşinea ca ditamai apărătorii statului de drept precum actualul ambasador al României la Washington şi fost sef al SRI, George Maior, ca şi fostul ministru de Interne Ioan Rus să nu reuşească să-l convingă pe cumătrul Ioan Bene să se predea…!

Iată că, tocmai când ii era lumea mai dragă şi îşi reactiva pe capete oamenii din sistem care au început să fie din nou promovati spectaculos prin ministere, de parcă, pe lângă Teleorman, Dealul Feleacului ar fi singura pepiniera de cadre a PSD-ului din întreaga ţară, „grupul de la Cluj”, cel tradiţional, tocmai ce a primit o neaşteptată lovitură sub centură prin condamnarea definitivă la inchisoare a omului de afaceri Ioan Bene.

Patronul holding-ului Napoca Constructii, implicat în renovarea Aeroportului International din Cluj Napoca şi in domeniul hotelier. Şi care, după cum bine o ştiu iniţiatiii sistemului, părea intangibil atâta vreme cât „părinţii spirituali” ai copiiilor săi erau nimeni alţii decât George Maior şi Ioan Rus!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.