Finlanda va face lobby la Uniunea Europeana pentru eliminarea orei de vara

0

Guvernul Finlandei face lobby pentru eliminarea procedurii de trecere la ora de vara în Uniunea Europeana, după ce anul trecut peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiție în acest sens, transmite AP.

Anne Berner, ministrul finlandez al Transporturilor și Comunicațiilor, a anunțat vineri într-un mesaj ca obiectivul Guvernului „va fi abandonarea acestei practici într-o maniera uniformă la nivelul UE”, potrivit Agerpres.

Pentru a se face ceva în acesta privință este nevoie de acordul tuturor celor 27 de state, un singur stat membru UE nu poate pune capăt în mod unilateral practicii de a da ceasurile cu o ora înainte în timpul lunilor de vara.

Finlandezii se declara nemulțumiti de aceasta practica pentru că nu văd care sunt beneficiile pentru ei. În zona de nord din Finlanda, în timpul iernii soarele nu răsare timp de 51 de zile iar în perioada verii soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive .

Parlamentul este obligat de legislația Finlandei sa ia în considerare orice petiție care are cel putin 50.000 de semnături.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here