Cutremurul din Alaska provoacă alerte de tsunami

0

O alertă de tsunami a fost emisă după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade a fost înregistrat în largul coastei Alaska din SUA. Seismul a avut loc la aproximativ 280 km la sud-est de Kodiak, la o adâncime de 25 km, marți la 00:31 (09:31 GMT).

Serviciul Național de Meteorologie din S.U.A declară că alerta este în vigoare pentru Alaska, Columbia Britanica și coasta de Vest a S.U.A. Alerta pentru insulele Hawaii și Guam a fost anulată.

Orașul Anchorage a avertizat zonele de coastă, spunând că există o ” amenințare extraordinară asupra vieții sau a proprietății oamenilor”.

Autoritățile au cerut oamenilor să caute refugiu în zonele mai înalte, în regiunea afectată. Locuitorii din jurul Golfului Alaska au fost informați să plece. Incluzând zone precum Homer, Seward, Kodiak, Sitka și Unalaska, a declarat pentru BBC o sursă emisă la “Radio Public Alaska.”

Potrivit poliției Kodiak, oficialii au raportat că apa se retrage din port.
Poliția a anunțat că „în acest moment avertismentul privind tsunami-ul este încă în vigoare. Rămâneți atenți”.

Centrul de Avertisment pentru Tsunami în Pacific a anunțat că, pe baza parametrilor cutremurului, „sunt posibile valuri extrem de mari de tsunami, pe arii extinse”.

Mulți locuitori din Kodiak au plecat de urgență cu mașina în mijlocul nopții. Alerta a însemnat că atât oamenii legii cât și locuitorii trebuie să se pregătească să ia măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here