USR s-a hotărât: e de centru-dreapta!

0

Președintele USR, Dan Barna, a declarat azi la Cluj, răspunzând unei întrebări puse de publicația noastră, că partidul care ca orientare doctrinară centru-dreapta, iar parlamentarii de stânga din USR (Florina Presadă, Mihai Goțiu etc.) acceptă această decizie.

Eu văd USR în zona de centru-dreapta a politicii românești, iar cota unică e una din prioritățile pe care le vom avea. Suntem un partid deschis, știe toată lumea despre această declarație a mea și aceasta este direcția pe care partidul o va susține.” a spus președintele partidului.

Liderii USR s-au aflat la Cluj cu ocazia unei întâlniri cu mediul de afaceri din oraș, în care au promis că vor susține reducerea birocrației pentru firmele mici și vor lua măsuri fiscale coerente când vor ajunge la putere. Alături de liderul partidului, la conferința de presă au participat și șefii locali: președintele USR Cluj, Elek Levente și președintele USR Cluj-Napoca, Radu Boloveschi.

Liderul USR consideră că președintele țării, Klaus Iohannis, a luat o decizie corectă desemnând persoana propusă de PSD ca prim ministru, considerând că alternativa ar fi dus la o criză politică cu consecințe mai grave pentru societatea românească. Cu toate acestea, USR nu va vota noul cabinet Dăncilă în Parlament.

Una din prioritățile partidului va fi organizarea în teritoriu, în vederea unei participări cu succes la cele două rânduri de alegeri din anul 2019, europene și prezidențiale. USR va milita în continuare pentru schimbarea sistemului electoral astfel încât să se revină la alegere primarilor din două tururi. De asemenea, partidul va desemna cel mai probabil și un candidat la președinție.

Întrebat de ce persistă procentele mari pentru PSD în sondaje, precum și numărul mare de nehotărâți, după un an de scandaluri politice și proteste de stradă, președintele partidului a spus că încă există o mare problemă de mentalitate în țara noastră, generată de lipsa unei coerențe în sistemul de educație, care a dus la rezultatele din prezent. S-a arătat însă optimist-precaut pentru viitor:

USR este singurul partid cu adevărat nou din societate. El propune valori europene, o Românie modernă, dezvoltare antreprenorială, “o țară ca afară” după cum era scris pe o pancartă în stradă.Faptul că există acest partid arată că lucrurile încep să se schimbe. 27 de ani am stat în paradigma PSD-PNL și aripile lor tinere și am ajuns unde suntem acum. Faptul că societatea a avut capacitatea să genereze un partid cum e USR este un element îmbucurător, care arată că lucrurile totuși se schimbă, dar dureros de încet.” a concluzionat Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here