Sorin Bota vs. Primăria Cluj-Napoca: a fost deschisă Registratura pe 3-5 ianuarie?

0

Sorin Bota, deputat PSD de Maramureș, îi acuză pe angajații primăriei clujene că și-au prelungit vacanța cu încă 3 zile lucrătoare după revelion:

În zilele de 3, 4 și 5 ianuarie Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu a avut deschisă Registratura și serviciul de Relații cu publicul. În acest sens deputatul PSD Marius Sorin Bota a făcut o adresă primarului de municipiu solicitând lămuriri cu privire la baza legală prin care principalul serviciu al administrației publice locale pentru comunitate este închis în zile lucrătoare.

”Primăria nu a anunțat, în timp util, că la începutul anului nu acordă servicii cu publicul. Astfel, au existat persoane care aveau nevoie de documente de la primărie în această perioadă și nu le-au putut obține pentru că angajații au dorit să-și prelungească Revelionul.”, a precizat deputatul.

Reprezentanții autorităților locale din Cluj neagă aceste informații și spun că, din contră, în zilele respective s-a lucrat chiar mai mult decât în alte perioade:

Vă informăm că atât Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, prin registratura generală din str. Moților numărul 7, cât și primăriile de cartier din municipiul Cluj-Napoca au fost deschise din data de 3 ianuarie 2018.

Nu numai că toate aceste puncte de oferire a relațiilor cu publicul au funcționat începând din data de 3 ianuarie 2018, în fiecare zi lucrătoare din acest an, dar, mai mult, pentru a oferi cetățenilor condiții cât mai accesibile și complete, programul acestora a fost modificat în prima zi de lucru, programul începând la ora 8.00 în toate sediile.

Mai mult, pentru serviciile cele mai solicitate în prima zi de lucru din an, respectiv depunerea de cereri de parcare, începând din acest an, Primăria a venit în întâmpinarea nevoilor cetățenilor rezidenți în municipiul Cluj-Napoca și a oferit alternativa depunerii acestor cereri online, peste 800 de clujeni accesând-o în mai puțin de o oră de la deschidere.

De asemenea, volumul de cereri depuse fizic s-a redus cu circa 50% prin această politică locală aplicată, fapt care ne determină să continuăm demersurile de digitalizare a serviciilor noastre.

Suntem în măsură să vă comunicăm că în zilele de 3, 4 și 5 ianuarie 2018 au depus diferite cereri și documentații 3.121 de clujeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.