Tot mai mulți vizitatori la muzeele clujene

0

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea, muzee aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, au comunicat cifre record, în continuă creștere, în ceea ce privește numărul de vizitatori din anul recent încheiat.

Cel mai mare număr de vizitatori, respectiv 62.926, a fost înregistrat în anul 2017 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Dintre aceștia, 27.915 au vizitat sediul central, de pe strada Memorandumului, în timp ce 35.011 au trecut pragul Parcului Etnografic ,,Romulus Vuia” din Hoia. Acestora li se mai adaugă alți 18.190 de beneficiari ai activităților organizate de către Muzeul Etnografic în afara sediilor permanente, cca. 10.000 de participanți la Târgul Creatorilor Populari, 760 de vizitatori ai standului din cadrul Festivalului Wonder Puck și aproximativ 7.430 de vizitatori ai punctului expozițional cu vânzare din incinta Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu” Cluj. 

,,E îmbucurător faptul că numărul iubitorilor de artă care trec pragul muzeelor noastre e din ce în ce mai mare. E o creștere constantă, atât în ceea ce privește numărul de vizitatori români cât, mai ales, străini, motiv pentru care vom continua atât să investim in infrastructura muzeală cât și să promovăm aceste colecții și valori inestimabile pe care muzeele le găzduiesc”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește Muzeul de Artă Cluj-Napoca, acesta a reprezentat anul trecut un obiectiv important de vizitat pe lista a nu mai puțin de 60.384 de vizitatori, cu peste 2.000 de persoane mai mult comparativ cu 2016.

Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2017, vizita a cca. 17.030 de persoane. Astfel,a fost înregistrată o ușoară creștere a numărului de vizitatori comparativ cu anii precedenți, respectiv 16.130 în anul 2015 și aproape 17.000 în anul 2016.

Marea parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi însoțiți de cadre didactice, publicul participant la acțiunile culturale de la nivel județean și național ce au avut loc în incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii și literaturii, admiratori ai creației literare și ai personalității lui Octavian Goga, turiști străini și alte categorii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here