Site icon Presa Locală

DiY: fulgi de zăpadă și globuri din hârtie

Crăciunul e o perioadă a anului pe care eu o aștept cu nerăbdare. Îmi place alergatul după cadouri, împodobitul casei, al bradului, dar mai ales confecționarea de aranjamente și ornamente. Nu-mi ies toate, bineînțeles, dar îmi place să încerc. E relaxant, iar dacă sunt și copii prin casă, e o activitate distractivă.

Printre cele mai simple ornamente pe care le fac anual sunt fulgii de zăpadă din hârtie. Îi fac din hârtie A4, albă, cea de Xerox. Se poate folosi și hârtie colorată. E nevoie doar de hârtie, un creion și radieră (pentru a desena modelul și a șterge apoi dacă mai rămân urme) și o foarfecă. Urmăriți video-ul de mai jos pentru a vedea cum se împătură. Practic din A4 trebuie să ajungem la un pătrat pe care îl împăturim. Apoi desenăm forma dorită și decupăm. Desfacem și gata fulgul de nea. Pentru a îndrepta hârtia, putem să călcăm fulgul, pus între două bucăți de material de bumbac.

Mai jos puteți vedea cât de ușor se poate face un glob din steluțe de hârtie, pornind de la o bucată de hârtie de 7 cm x 7 cm.

O împăturim în două și desenăm jumătate de stea. Decupăm și luăm această stea drept model pentru a decupa alte 5 steluțe. Apoi le îndoim în două și le lipim unele de altele până ajungem la ultima. Înainte să lipim și ultima steluță cu prima, punem în vârf și putină panglică subțire. Așteptăm să se usuce lipiciul (putem folosi lipici de hârtie simplu) și desfacem puțin steluțele astfel încât să se așeze frumos și gata! Avem un ornament frumos!

Exit mobile version