Fosta „gară mică” din Cluj devine supermarket

0

Înainte de căderea comunismului, Gara Mică din Cluj-Napoca era destinată navetiștilor care veneau dimineața la muncă în oraș din comunele apropiate și plecau seara înapoi acasă. După ce fabricile și-au redus activitatea, construcția a devenit inutilă și a intrat în paragină. În ultimii 8 ani nu a mai fost folosită deloc.

Au fost propuse mai multe idei pentru utilizarea acestui spațiu. Una din ele, susținută de societatea civilă clujeană, a fost realizarea unui centru cultural, deținut de Primărie. Asta ar fi însemnat însă transferul clădirii de la CFR la autoritățile locale, lucru foarte complicat din punct de vedere birocratic, care ar fi putut dura mulți ani, după cum s-a văzut și din cazul terenului de sub Parcul Feroviarilor.

Iată însă că în timp ce diferite instituții de stat nu s-au putut decide ce să facă cu fosta gară, mediul privat s-a mișcat mai repede. De o săptămână, în clădire a fost deschis un magazin Carrefour Market. Compania de căi ferate a închiriat spațiul lanțului de supermarketuri, iar firma a renovat în scurt timp locația. Contractul a fost încheiat pe 10 ani, iar francezii vor plăti către CFR aproximativ 3.000 € pe lună.

Iată cum arăta spațiul în această vară, înainte de renovare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.