Spectacol folcloric la Timișoara

0

Joi, 23 noiembrie 2017, Şcoala de Arte Cluj a participat la un spectacol inedit, la Timişoara, organizat de instituţia similară din oraşul de pe Bega. Instituţia clujeană s-a prezentat, putem spune, într-o companie selectă, cu un spectacol de muzică uşoară şi rock de zile mari, cu o durată de circa o oră, susţinut de cursanţii clasei de canto muzică uşoară a şcolii coordonată de expert Petrovici Tűnde, acompaniamentul fiind asigurat de formaţia „Recovered”, condusă de Rareş Suciu.

Programul gazdelor, care a avut  15 momente, a fost susţinut în special de către copii, mulţi preşcolari – semn că la Timişoara se investeşte masiv în viitorii artişti – dar şi de către cursanţi cu experienţa scenei, cu toţii fiind îndelung aplaudaţi de o sală arhiplină.

A urmat un remarcabil recital de jazz al „Seven`s TM Show Band Timişoara” – big-band alcătuit din vechi maeştri ai genului – care a extaziat publicul şi totodată şi oaspeţii veniţi din Cluj-Napoca şi Oradea.

Penultimul punct din program i-a aparţinut Şcolii de Arte Cluj-Napoca, prezentat de către dl. profesor Mihai Ghircoiaş, iar  interpreţii clasei d-nei expert Petrovici Tűnde, intraţi în program au fost următorii: Lavinia Adam, cu piesele „Cine iubeşte şi lasă”- Maria Tănase şi „Still Loving You” – Scorpions;  Blaga Ana Maria, cu “If Ain`t Got You” – Alicia Keys şi “Simply the Best – Tina Turner”; Carmen Azoiţei, cu „Hush, Hush” – Pusycat Dolls şi „Sometime  When We Touch” – Rod Stewart; Ioana Ispas, cu “Prea târziu” – Monica Anghel şi “House of the Raising Sun”- The Animals; Szekely Marta, cu “Clown” – Emeli Sande şi “What`s Gonna Drive You” – The Cars. Au acompaniat, cu profesionalism, Elisei Mureşan – clape, Andrei Ghircoiaş – bass, Sebastian Pop – baterie, Larisa Dodea – chitară electric, coordonaţi de Suciu Rareş, într-un cuvânt, formaţia “Recovered” a Şcolii de Arte Cluj. Spectacolul a fost încheiat de un reuşit program de muzică uşoară, al Şcolii de Arte “Francisc Hubic” Oradea – manager prof. Liviu Buţiu – care a combinat, în mod fericit, coregrafia cu duetele sau interpretările de grup ale unor piese cunoscute din repertoriul românesc şi internaţional.

Menţionăm că Şcoala de Arte Cluj se află pentru a patra oară la Timişoara, prima dată în anul 2015, cu un spectacol de muzică uşoară şi populară, apoi cu o expoziţie din cadrul ciclului “Clujul, oraşul comoară”, în acelaşi an, de asemenea, în 2016, cu ocazia simpozionului “Tradiţie şi Modernitate” şi acum, cu ocazia acestui eveniment.  Iar reprezentanţii Timişoarei, la rândul lor, au colaborat cu Şcoala de Arte Cluj, cu prilejul unor activităţi bilaterale, tot de patru ori, ultima dată în cadrul spectacolului “Trei inimi româneşti”, în 2016, prilejuit de celebrarea Zilei Naţionale a României.

Colaborarea dintre şcolile noastre este una “istorică”, am moştenit-o, iar bunele relaţii cu Şcoala de Arte din Cluj au existat şi înainte să preiau eu managementul instituţiei, în 2014. Sunt sigură că relaţiile dintre cele două instituţii se vor menţine şi vor fi tot mai apropiate şi mai numeroase o dată cu trecerea timpului. Privesc cu admiraţie la programul invitaţilor noştri şi am fost impresionată foarte plăcut de vocile pe care le-am auzit şi de dăruirea care se simte în culisele acestui program artistic. Totodată, am fost încântată şi de buna coordonare care se citeşte printre “rândurile” muzicale”, ne-a declarat, în timpul spectacolului susţinut de clujeni, d-na Liliana Laichici, managerul Şcolii de Artă Timişoara.

Ţinem foarte mult la relaţia de colaborare culturală pe care o avem cu Şcoala de Artă Timişoara, de ani de zile, la fel şi la cea cu Şcoala de Arte Oradea. De altfel, cu colegii din Oradea ne întâlnim, pe 29 noiembrie, în spectacolul Şcolii de Arte dedicat Zilei Naţionale, la Cluj”, a declarat, la rândul său dl. Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here