Concert caritabil în Salina Turda, pentru copiii cu tulburări de comportament

0

Orice persoană are dreptul la o viață fericită!

În cazul copiilor cu tulburări de comportament, depinde de noi să oferim o mână de ajutor.

Cu sprijin, ne dorim ca indiferent de statutul social, familiile să poată beneficia de astfel de servicii de calitate, fără ca partea financiară să constituie un obstacol atât de mare.

Viața și viitorul unui copil nu ar trebui să depindă de posibilitățile financiare ale părinților sau de statutul lor social.

Asociatia Cavalerii Phoenix va invita pe 5 Decembrie la un Concert Caritabil de Craciun pentru copii.

Vă vor încânta artiștii: Chereches Corina, Elisabeta Guzu, Popovici Adina, Adrian Soporan și Gheorghe Daniel Olaru- tenor.

Vă vom delecta privirile cu un show de lumini pe peretii Salinei Turda, precum și cu o expoziție cu licitație pentru aranjamente florale, asigurate de Flower Studio prin Lavinia Soporan.

Și nu în ultimul rând, copilașii prezenți vor primi pachețele cu dulciuri oferite de Madrione.

Donațiile obținute vor fi în totalitate direcționate către Asociatia Autism Prietenie Terapie și către Asociatia Pro Asssisto din Campia Turzii, cei implicați aducând o contribuție semnificativă la creșterea gradului de integrare și recuperare a copiilor cu tulburări comportamentale, la educarea medicilor, a cadrelor didactice și a părinților, cu privire la aceste provocări și la dezvoltarea capacității lor de a face față acestui gen de probleme.

De asemenea, cu ajutorul sponsorilor vor fi ajutate cu bani si produse 4 familii nevoiase din Campia Turzii.

Asociația Autism Prietenie Terapie a fost înființată în 2016, cu scopul strângerii de fonduri pentru Alex, un băiețel diagnosticat cu autism și are în present ca misiune integrarea și recuperarea copiilor și tinerilor cu tulburări comportamentale, pentru a beneficia și ei de școlarizare, viață socială și loc de muncă, la fel ca orice altă persoană tipică. Să ai speranță și planuri de viitor pentru copilul tău este NORMALITATE.

Asociatia Pro Asssisto, prin proiectul “Și noi avem drepturi!” a vizat promovarea drepturilor omului, și mai țintit, drepturile copilului și ale tânărului – în special dreptul la sănătate, la educație, la participare socială. Scopul proiectului a fost asigurarea de suport și asistență pentru 30 de persoane cu dizabilități din Câmpia Turzii și familiilor lor – 60 de părinți -, în vederea recuperării și reabilitării funcționale personale, sociale și integrării în comunitate.

Proiectul are ca rezultat funcționarea a două centre, Centrul de recuperare pentru copii cu autism și Centrul de zi pentru tineri cu dizabilități, care oferă  servicii integrate pentru ambele grupuri țintă, menite să contribuie la dezvoltarea cognitiv, senzorială și emoțională, dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală şi non verbală, a abilităţilor de relaționare a 20 de copii cu autism și pe dezvoltarea autonomiei personale, a autonomiei sociale a 10 tineri cu dizabilități, prin formarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea unui comportament social adecvat integrării sociale. Evaluările finale au stabilit progrese la toți copiii și tinerii în procente diferite, ținând de particularitățile individuale.

Partenerul de comunicare și promovare al acestui eveniment este Chromatic Advertising.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.