Sorin Vasilescu se joacă de-a demisia! Ce se ascunde în spatele acestui joc?

0

Executivul Consiliului Județean Hunedoara este pe jar. Un jar care mocnește de mai multe luni în PSD Hunedoara și care acum se dorește a fi aprins de câțiva nemulțumiți din organizație.

Sorin Vasilescu se joacă de-a demisia de mai bine de o săptămână. Ba și-a dat demisia, ba ar vrea să și-o dea, ba și-o va da, ba lucrurile merg „prost” ba lucrurile nu merg bine în Consiliului Județean.

Într-o declarație pentru Glasul HD, Sorin Vasilescu spune că „Nu a fost înregistrată nicio demisie. Cel puțin, încă! I-am trimis un e-mail domnului Bobora. Când o să îmi depun demisia, atunci o să puteți să mă întrebați ce doriți. Sunt nemulțumit și de felul cum sunt tratat, dar sunt nemulțumit, în primul rând, de cum merge Consiliul Județean. Merge foarte prost! O să vă detaliez la vremea respectivă” apoi, stânjenit de propria declarație, revine și rectifică  „Vreau să rectific. Lucrurile nu merg bine la Consiliul Județean. Atunci am spus <prost>, dar sunt și eu puțin tracasat. Lucrurile nu merg bine la Consiliul Județean, asta e exprimarea corectă, pe care mi-o asum. Cealaltă, într-adevăr, mi-a scăpat, și nu mi-o asum, chiar dacă au fost vorbele mele”.

De ce e supărat Sorin Vasilescu?

Conform unor surse apropiate de social-democrat acesta este nemulțumit din toamna anului 2016 când fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost ales deputat și l-a lăsat moștenitor pe Mircea Bobora la cârma instituției. Fost prefect și politician relativ cunoscut în Hunedoara, Sorin Vasilescu nu a reușit să depășească momentul.

Prin urmare, singurul motiv real pentru care Sorin Vasilescu vrea să plece este de fapt că își dorește șefia Consiliului Județean Hunedoara și nu poate accepta statutul de vioară a doua în instituție.

De ce a răbufnit acum?

Cu defecte și calități, deputatul Laurențiu Nistor a condus mulțumitor PSD Hunedoara, filială care de mulți ani câștigă procentual alegerile în Transilvania iar în 2016 victoria zdrobitoare de la Consiliul Județean a fost cireașa de pe tort a social-democraților hunedoreni. Cu siguranță că multe i se pot reproșa actualului președinte al PSD Hunedoara însă rezultatele îl apăra și îl recomandă.

Înfrângerea de la Deva a trezit în schimb nemulțumirea unor voci din organizație iar Sorin Vasilescu a considerat că acum este momentul să scoată, la rându-i, cartonașul roșu, însă aceleași surse afirmă că mișcara este greșită și dacă își va da demisia va deveni istorie în politica hunedoreană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here