Pasajul Jiul din Timișoara va fi inaugurat cât de curând! Până atunci timișorenii sunt rugați de Nicolae Robu să fie răbdători

0

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut un ultim apel la șoferii timișoreni, rugându-i să mai aibă puțină răbdare, pentru că în scurt timp Pasajul Jiul va fi funcțional.

„La ora 9 s-a închis traficul și se văd consecințele în oraș. Îmi pare rău și îi rog pe timișoreni să înțeleagă că se fac ultimele operații și ele nu se pot face sub trafic. Este o chestiune care se face câteva zile. Dacă se termină mâine, inaugurăm poimâine și tot așa, poate inaugurăm chiar în ziua în care se termină lucrările, noi vrem să dăm drumul cât mai repede. Acolo se vopsesc pereții, se montează corpurile de iluminat, se retușează marcajele, că au intrat utilaje, noroi ș.a.m.d., vom vedea. În orice caz, vom anunța cât se poate de repede, de îndată ce văd că totul e gata și lansez anunțul de inaugurare”, a anunțat Nicolae Robu.

Licitația pentru lărgirea pasajului a fost lansată la începutul lunii septembrie a anului 2015. Valoarea estimată a contractului era de 28 de milioane de lei, fără TVA, adică peste 7,6 milioane de euro, însă firma Porr Construct s-a angajat, la licitație, că efectuează lucrările cu 4,7 milioane de euro, cu tot cu TVA, adică 17.693.552 de lei, fără TVA, din care 1,57 milioane de lei fără TVA reprezintă lucrări diverse și neprevăzute. Durata de execuție este de 14 luni, conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here