Partidul Ecologist Român: Carmen Dan are de gând să instaureze dictatura în România, prin modificarea Legilor Poliției?

0

Având în vedere punerea în dezbatere publica a Legilor Poliției, PER se poziționează împotriva propunerilor postate pe siteul MAI, întrucât sunt de natură să favorizeze polițiștii și să încalce unele libertăți ale cetățenilor, mai ales ale protestatarilor, de la simple huiduieli, până la rețineri pe durată nedeterminată sau obligarea cetățenilor să stea în ‘poziție inofensivă’ în fața organelor de ordine.

Modificările propuse conțin în același timp noțiuni noi, nedefinite și chiar expresii vagi. De exemplu ‘poziție inofensivă’ pe care o persoană care face obiectul cercetării polițienești ar trebui să o adopte. Apoi, noțiunea de ‘reținere administrativă’ nu prevede nicio limitare în timp a duratei reținerii administrative, nici procedura dispunerii ei și nici care sunt drepturile și garanțiile persoanei reținute administrativ. PER nu este de-acord cu propunerea de incriminare și pedepsire cu închisoare de la 3 luni la un an pentru fapta de a ‘întrebuința cuvinte, expresii, gesturi jignitoare sau obscene’ la adresa organelor de ordine.

Credem în rolul Poliției Române și milităm pentru drepturile polițiștilor. Suntem interesați, în același timp, să fie respectate și drepturile cetățenilor care protestează. PER este împotriva oricăror abuzuri de putere asupra protestatarilor și în egală măsură, împotriva agresivității față de Jandarmerie sau Poliția Română. Milităm deci, pentru dreptul de a protesta, fără a aduce un afront organelor de ordine publică.

De aceea, PER crede că actualele propuneri de modificare a Legilor Poliției nu oferă un echilibru democratic ci chiar reduc libertățile cetățenești, în parte, ceea ce înseamnă o îndepărtare de la principiile de bază ale funcționării unui stat democratic. Așadar, dacă aceste legi vor fi adoptate în forma propusă, atunci ele vor întoarce Romania cu 30 ani în urmă și vor fi percepute ca rezultatul analfabetismului profesional și politic al ministrului Carmen Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here