Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran: Spune și tu stop traficului ilicit!

0

Parlamentari ai PSD, PNL și UDMR din Satu Mare și oficiali județeni au semnat joi Pactul local pentru combaterea traficului ilicit, propus de către Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul” (ACTIV).

„Ne onorează și în același timp ne bucură faptul că reprezentanții comunității din Satu Mare au acceptat să semneze Pactul pentru combaterea traficului ilicit. Vrem ca prin eforturile noastre comune de reducere a traficului ilicit să asigurăm un mediu economic corect și echitabil pentru dezvoltarea județului. Acest lucru se poate întâmpla doar prin colaborarea dintre autoritățile statului, consumatori, mediul economic local și organizațiile nonguvernamentale. Vom folosi toate pârghiile legale în scopul combaterii traficului ilicit pentru a-i reduce efectele negative în planul stabilității economice, al bunăstării sociale, al sănătății și siguranței publice”, a declarat Daniel Mărăcineanu, directorul general al Asociației ACTIV.

Evenimentul din Satu Mare este primul dintr-o serie pe care Asociația ACTIV își propune să le organizeze în zonele cele mai afectate de fenomenul contrabandei. Conform analizelor de piață referitoare la contrabandă, coroborat cu rezultatele obținute de autorități în combaterea acestiu fenomen, regiuna de Nord Vest este o zonă extrem de expusă atât din punctul de vedere al consumului, cât și al tranzitului de produse.

„Pe lângă faptul că afectează grav bugetul României și reprezintă un factor de concurență neloială pentru producătorii și comercianții onești, traficul ilicit de mărfuri poate să afecteze, uneori chiar la modul cel mai tragic, sănătatea consumatorului.

De aceea astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit Viitorul împreună cu Instituția Prefectului Județul Satu Mare, alături de ceilalți colegi care reprezintă județul Satu Mare înParlamentul României, am avut plăcerea să semnez un pact în vederea combaterii acestui fenomen deosebit de grav.

Consider că, pe lângă instituțiile care au atribuții în acest domeniu, fiecare dintre noi trebuie sa ne implicăm în combaterea lui, în primul rând prin a nu mai achiziționa produse care știm că sunt contrafăcute sau provin din activități de contrabandă și în al doilea rând prin a semnala instituțiilor abilitate orice posibil caz de trafic ilicit de mărfuri. Spune și tu stop traficului ilicit!” a declarat deputatul social-democrat, Ioana Bran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.