Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj a fost premiat la Oradea.

0

Teatrul de Păpuși ,,Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a participat în perioada 2-7 octombrie 2017, la Oradea, la cea de-a treia ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare Profesioniste de Păpuși din Ardeal (FUX).

 În cadrul acestei competiții, spectacolul Mimorózart, regizat de către Kisó Palocsai Kata și interpretat de artiștii Teatrului ,,Puck”, a fost distins cu două premii, respectiv Premiul Juriului de Copii și Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Echipa Teatrului de Păpuși a fost felicitată și de Președintele Consiliului Județean

Felicit echipa Teatrului de Păpuși ,,Puck” pentru această nouă reușită. Cele două noi premii sunt o dovadă în plus că munca și talentul cu care păpușarii clujeni dau viață personajelor din poveștile ce marchează copilăria a generații întregi nu trec neobservate.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia poate zburda liber. Creatorii spectacolului și-au propus să reprezinte această lume prin culorile, formele și materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuție fac parte László Réka și Okos Attila Ákos.

 Alături de producția Teatrului ,,Puck”, au mai participat în această competiție, spectacole precum cele ale Teatrului Maghiar de Stat ,,Csiki Gergely” din Timișoara, Teatrului ,,Szigligeti Ede” – Trupa Liliput din Oradea, Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Brigella sau ale Teatrului de Păpuși ,,Cimborák” din Sfântu Gheorghe.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Mimorózart” este programată în data de 11 noiembrie, începând cu ora 11.00, la sediul instituției. Biletele se pot achiziționa, la fața locului, cu o oră înainte de începerea spectacolului sau telefonic, la numărul de telefon 0731 837 693.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here