Emil Boc: „Clujul este blocat de București pe câteva proiecte majore de infrastructură, care temperează dezvoltarea lui.”

0

Edilul, Emil Boc a declarat că în momentul de față există 56 de proiecte imobiliare blocate, dar și câteva proiecte legate de infrastructură care ar fluidiza traficul din Cluj. De asemenea Emil Boc susține faptul că bani pentru aceste proiecte provin de la UE și dacă nu sunt accesați până în 2020 există riscul să îi pierdem.

„Azi, avem 56 de proiecte imobiliare blocate, aflate în diverse stadii de analiză de circulație pentru că nu sunt alternative. Proiectele sunt din zonele critice:Borhanci, Soporului, Câmpului, Bună Ziua, adică zone în care se presupune să existe o legătură cu centura. Dacă nu se realizează conexiunea cu Centura Metropolitană a Clujului pur și simplu nu poți să desenezi arterele de circulație la complexele imobiliare, care presupun 100 – 200 – 300 de apartamente. Stăm cu ele blocate pentru că nu există soluții de trafic. Pe celelalte artere se mai pot aproba, ca și pe Bună Ziua, numai după ce va fi lărgită strada la 3 sau 4 benzi și facem alternative. Până atunci stăm cu proiectele blocate.

Clujul este blocat de București pe câteva proiecte majore de infrastructură, care temperează dezvoltarea lui. Și economică, și imobiliară și de trafic Noi facem parkinguri, benzi dedicate pentru transport în comun, sensuri giratorii, încurajăm transportul în comun, cumpărăm mijloace de transport, dar centurile de ocolire țin de guvern peste tot în lume .Nu trebuie luați bani de nicăieri, ci vin de la UE pentru transporturi. Riscăm să îi pierdem după 2020, după ieșirea Marii Britanii din UE, dacă nu accesăm acești bani” a declarat Emil Boc la Realitatea FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here