Atac informatic la Astra Asigurări. Hackerii cer recompense uriașe pentru serverele afectate

0

Baza de date a companiei Astra Asigurări, administrată în prezent de lichidatorul judiciar, KPMG, a fost atacată cu un virus de tip ransomware, extrem de utilizat în ultima vreme de hackeri.

Virusul a atacat serverele firmei, iar recompensa solicitată a variat intre 15.000 dolari şi 25.000 dolari, exprimaţi în bitcoins, pentru fiecare server afectat.

„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip “cryptolocker/ ransomware”, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost iniţial sesizat de echipa IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet şi anunţarea reprezentantilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat in procedura de faliment (KPMG). KPMG a luat măsura sesizarii organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice -DCCO – IGPR şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente Informatice – CERT.RO, cu privire la situaţia creată şi, în acelaşi timp, au informat ASF şi FGA cu privire la primele măsuri luate”, a declarat Speranţa Munteanu, partener KPMG Restructuring.

Până la acest moment nu sunt indicii că datele cu caracter personal aparţinând clienţilor Astra au fost divulgate către persoane neautorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here