Lucrǎrile de întreținere pe drumul județean 103k Cǎpușu Mare (DN1) – Agârbiciu – Dângǎu –Râșca au fost finalizate

0

Consiliul Județean Cluj informeazǎ locuitorii din zonǎ, turiștii și participanții la trafic cǎ lucrǎrile de întreținere curentǎ și periodicǎ pe drumul județean DJ 103K Cǎpușu Mare (DN1) – Agârbiciu – Dângǎu – Râșca au fost finalizate.

Lucrǎrile au vizat un sector de drum în lungime de 18,52 kilometri cuprins între localitatea Cǎpusu Mare (joncțiunea cu drumul național DN1) și centrul localitǎții Râșca, mai exact de la kilometrul  9+435 pânǎ la kilometrul 27+955.

Importanța lucrǎrilor finalizate acum e datǎ de faptul cǎ acest drum reprezintǎ o rutǎ alternativǎ de acces, diferitǎ de cea pe care o oferǎ drumurile naționale, spre una dintre cele mai importante zone turistice din județ, stațiunea Fântânele – Beliș”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrǎrile au constat în plombǎri cu emulsie prin stropiri succesive, plombǎri cu beton asfaltic, tratarea burdușirilor și a tasǎrilor, curǎțare șanțuri, rigole și podețe, cosiri și tǎieri de vegetație. De asemenea, odata cu finalizarea lucrǎrilor de întreținere au demarat și se aflǎ în plinǎ derulare lucrǎri de marcaje rutiere pe axul drumului.

Reamintim în acest context faptul cǎ, tot pe drumul județean DJ 103K, în continuarea acestui sector de drum, pe tronsonul Râșca – Beliș au fost finalizate lucrǎri de așternere de covor asfaltic pe o lungime de 7,2 kilometri, de la kilometrul  27+955 pânǎ la kilometrul 35+155. Acest tronson leagǎ centrul localitǎții Râșca de localitatea Beliș – intersecția cu drumul național DN 1R.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here