David Ciceo, directorul aeroportului: ,,Din 17 octombrie, de la ora 00:00, să nu mai zboare niciun avion pe Cluj”

0

Directorul Aeroportului Internațional ,,Avram Iacu” din Cluj a declarat că din data de 17 octombrie toate zborurile vor  fi anulate. Această declarație vine după ce sa anunțat că din 17 octombrie, conducerea Aeroportului va fi preluată de CA până la organizarea de noi alegeri pentru postul de director.

”Aeroportul nu a contestat numirea membrilor Consiliului de Administrație. Nu a contestat organizarea concursului pentru postul director. Suntem de acord cu acest lucru și cu schimbarea membrilor CA, dar am cerut revocarea în parte a hotărârii având în vedere că este ilegală. Conform OUG 109, articoolul 4 entitățile publice nu mai pot interveni la regii, la entități. Prin nelegalitatea acestei hotărâri se pune real în pericol siguranța și securitatea, pentru că din 17octombrie întreaga conducere executivă a Aeroportului nu mai există. Este un fapt deosebit de grav și a creat o îngrijorare deosebită pe plan internațional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaților. Din cauza acestei hotărâri nelegale este pusă în pericol siguranța aviației și securitatea aviației, întrucât s-a tulburat activitatea angajaților aeroportului și a celor din perimetru, adică 2000 de persoane. Dorim ca pasagerii să zboare în siguranță.

Conform legii proiectul (prin care a fost schimbat CA) trebuia să fie prezentat în data convocării ședinței, adică cu 7 zile înainte. Aeroportul a luat cunoștință doar în dimineața zilei de vineri cu câteva ore înainte de ora 11.00. Am sesizat nelegalitatea și consecințele deosebit de grave asupra siguranței și securității aeroportului. 

Este prevăzut ca, din data de 17octombrie, Consiliul de Administrație să preia conducerea. Din data de 17 octombrie, de la ora 00.00, Aeroportul nu mai are conducere calificată conform regulamentului european 139, care are prioritate față de legile românești. În cazul în care rămâne în vigoare această hotărâre, este posibil ca din 17 octombrie, de la ora 00:00, să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu dorim asta. Să nu mai zboare pentru că nu este o conducere calificată conform competențelor. Dacă nu va exista această conducere competentă, din 17 octombrie de la ora 00:00, companiile aeriene din Cluj nu vor mai desfășura niciun zbor de pe Cluj. (Întrebare reporter: Aveți semnale în acest sens?) Avem semnale și nu permit reglementările continuarea activității. Pe lângă faptul că acest CA nu poate prelua competențele” a declarat David Ciceo

Consiliul Județean, printr-un comunicat de presă, condamnă ferm declarațiile făcute de către conducerea Aeroportului, în sensul că, dacă din data de 17.10.2017 încetează conform legii mandatul directorului general, se pune în pericol siguranța aviației și a populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.