Tarife mici și locuri puține în căminele studențești din Cluj

0

S-a dat startul pentru cazarea studenților în cămine. Universităţile  din Cluj-Napoca oferă studenţilor peste 15.000 de locuri de cazare în cămine, la tarife cuprinse între 100 de lei şi 450 de lei, însă numărul cererilor depăşeşte 20.000.

Cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB), pune la dispoziţia studenţilor 6.000 de locuri de cazare în 17 cămine, în camere cu 2, 3 sau 5 locuri. Reprezentanţii UBB au declarat că procesul de cazare începe în 29 septembrie şi se încheie în 1 octombrie, în condiţiile în care deschiderea anului universitar 2017-2018 va avea loc în data de 2 octombrie.

Camerele au baie proprie, spaţii de gătit comune sau proprii în unele cămine, internet. Toate căminele au fost igienizate şi reabilitate în fiecare an, în timpul vacanţei de vară.

Tarifele în căminele UBB sunt cuprinse între 100 şi 220 de lei pe lună, în funcţie de gradul de confort – numărul de paturi, spaţii proprii sau comune. La nivelul UBB au fost depuse aproximativ 9.000 de cereri de cazare.

„Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) dispune de un număr de 4.926 locuri de cazare distribuite în cele două complexe studenţeşti, din Mărăşti (2 cămine) şi Observator (7 cămine), toate căminele UTCN fiind modernizate. În acest an a fost finalizat căminul II B din Campusul Mărăşti, care a reintrodus în circuit un număr de 944 de locuri de cazare, cu începere din noul an academic. Proiectul a fost în valoare de 4,7 milioane de lei, finanţat în întregime din veniturile proprii ale universităţii” au declarat reprezentanții UTCN.

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” beneficiază în acest an universitar de 2.500 de locuri de cazare în opt cămine. Tarifele de cazare fiind cuprinse între 140 de lei pentru un loc în cameră cu patru paturi şi 450 de lei cameră single. La UMF au fost înregistrate 2.560 de cereri pentru cazare.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au fost pregătite 1.434 de locuri de cazare în cinci cămine studenţeşti, toate având acces la internet. Tarifele de cazare  sunt cuprinse între 125 de lei locul în cameră cu 4 – 6 paturi, cu baie pe hol, şi 250 de lei în cameră cu două paturi, cu baie inclusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.