Campanie împotriva consumului de cannabis în Cluj-Napoca

0

Marți dimineață Ministerul Afacerilor Interne a lansat, la Cluj-Napoca, prin intermediul Agenției Naționale Anti-Drog, un program de prevenție a consumului de cannabis.

Marţi, 5 septembrie a.c., la sediul Biroului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj , Piaţa Unirii nr. 1, parter a fost lansată campania naţională media de prevenire a consumului de canabis „#POTALTFEL!”

Programul „#POTALTFEL” are drept scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale (15-64 de ani), cu accent pe populaţia şcolară (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, în vederea neînceperii, respectiv, evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat de canabis.”, informează Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj.

Conform Centrului de la Cluj campania, care este fundamentată pe Studiul național în populația generală privind consumul de tutun, alcool și droguri (GPS) 2016 și Studiul în populaţia şcolarizată cu vârsta de 16 ani – ESPAD 2015, ce relevă o creștere la nivel național a consumului de droguri derivate din cannabis, va fi implementată în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018.

Campania de prevenire va fi finanțată prin Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015-2018, program care a fost aprobat prin HG nr. 684/2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here