Profesorul Ioan Ardelean, angajat al UTCN, în arest la domiciliu pentru luare de mită

0

Profesorul universitar clujean Ioan Ardelean, angajat al Universității Tehnice Cluj-Napoca, a fost dus ieri, după o reținere de 24 de ore, în fața magistraților, cu propunerea de arest preventiv, după ce acesta ar fi fost prins într-un flagrant, după ce ar fi luat câteva eci de euro mită de la studenți pentru ai trece examenul.

Acestuia i-a fost astăzi suspendat și contractul de muncă cu unitatea de învățământ superior până la finalizarea dosarului, iar de ieri a fost plasat de magistrați în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a autosesizat cu privire la cazul domnului profesor Ioan Ardelean și a decis suspendarea contractului de muncă începând cu data de astăzi, luni, 4 septembrie 2017 și până la soluționarea cazului de către organele competente. În același timp, Comisia de Etică a universității a demarat o anchetă internă, va analiza cele întâmplate și va întocmi un raport care va ține cont și de rezultatele Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, explică UTCN, care adaugă că “dezavuează astfel de practici, regretă cele întâmplate și va lua cele mai drastice măsuri care se impun”.

Totul după ce sâmbătă o echipă de ofițeri ai poliției judiciare din cadrul Serviciului Județean Anticorupție al Direcției Generale Anticorupție au organizat un flagrant și percheziții în biroul profesorului și la domiciliul acestuia, profesorul universitar fiind prins în timp ce primea sume aflate în jurul a 100 euro de la studenți pentru ca aceștia să poată promova examenele la materia „Mecanisme I & II”.

În cauză sunt efectuate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, precizează anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here