Deputatul Emanuel Ungureanu: Se ia șpagă la Oncologie de multi ani!

0

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a semnalat faptul că pacienții din mai multe spitale din Cluj se plâng că nu primesc nimic de mâncare, un exemplu elocvent fiind Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

„În ziua internării, pacienții din mai multe spitale din Cluj se plâng că nu primesc nimic de mâncare!

Am fost în vizită astăzi la Institutul Oncologic din Cluj. O doamnă cu suflet cald mă anunțase că mâncarea bolnavilor internați aici este insuficientă. De la un bolnav internat de câteva zile se răspândise zvonul că până marți din lipsă de fonduri porțiile s-au micșorat.

Am vorbit cu bolnavii și apartinătorii veniți în programul de vizită. Oamenii sunt dominați de frică, vorbesc cu teamă. Îi înțeleg, luptă pentru viața lor. Un pacient mai îndrăzneț mi-a spus că în ziua în care s-a internat nu a primit mâncare. Apoi, s-a ascuns sub cearșaf să nu i se vadă fața.

Știu că se întâmplă acest lucru și în alte spitale din Cluj. Un copil dependent de dializă internat la Clinica Pediatrie 2 mi-a spus că s-a internat după prânz și nu a primit de mâncare când a ajuns în spital până a doua zi.

Este evident o chestiune birocratică la mijloc, neremediată de birocrați lipsiți de suflet. Voi vorbi mâine cu managerii spitalelor din Cluj, cu Direcția de Sănătate Publică, reprezentanții Casei de Asigurări Cluj pentru a găsi o rezolvare rapidă la acestă problemă. Am promis că voi intra ca deputat și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților foarte des în spitale. Voi comunica direct cu bolnavii, cu personalul medical, managerii onești și voi incerca să găsesc soluții pentru a îmbunătăți modul în care suntem tratați în spitale” a comentat Emanuel Ungureanu situația de la Institutul Oncologic.

Pe de altă parte, curajosul deputat a mai vorbit și de caracatița de interese de la Institutul Oncologic, unde, conform alesului se ia șpagă de mulți ani: „Voi comunica direct cu bolnavii, cu personalul medical, managerii onești și voi incerca să găsesc soluții pentru a îmbunătăți modul în care suntem tratați în spitale. Am stat minute bune în Institutul Oncologic din Cluj, cunosc bine problemele din acest institut.

Sunt medici, asistente de bună calitate care încearcă să își facă treaba cu multă decență și dedicare pentru suferinzi. Există însă și multă delăsare, la etajul al treilea, aproape de intrare era depozitat gunoi menajer și saci pe care scrie pericol biologic, de-avalma. Se ia șpagă la Oncologie de multi ani. DGA nu a intrat niciodată acolo. Unii spun că este prea puternică Caracatița care controlează această instituție. Experiența bătăliei cu mafia din sistemul de transplant mă face să cred că luptând cu onestitate și consecvență putem tăia câteva tentacule. Lupta este pentru viață! Sănătate!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here