Primăria va prelua, într-un final, Cluj Arena?

0

În anii trecuți Emil Boc, edilul șef al urbei clujene a tot pomenit de preluarea, de către Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local a impresionantei construcții de 45 de milioane de euro care reprezintă stadionul Cluj Arena.

După ce stadionul s-a trezit cu toate conturile blocate din cauza unor datorii de 15 milioane de lei, datorii ce reprezintă obligațiile către stat, iar societatea care administra până acum obiectuvul a intrat în faliment, Emil Boc, după cca jumătate de an de tăcere, a redeschis subiectul preluării Cluj Arena de către Primărie.

Era problema legată de noua formă de organizare a stadionului. Discuţiile despre preluarea stadionului s-au amânat de către conducerea Consiliului Judeţean pentru că era vorba de reorganizarea întregii structuri de acolo. După care au fost unele discuţii politice în cadrul Consiliului Judeţean pentru întrunirea unei majorităţi de 2/3 care trebuie să fie asigurată pentru a trece stadionul la Consiliul Local. Vom continua aceste discuţii în perioada următoare”, a spus marţi primarul Emil Boc.

Pentru ca proiectul Hotărârii de Consiliu Județean privind cedarea gratuită a stadionului către Primăria Cluj-Napoca să treacă de votul consilierilor, fiind vorba de patrimoniu, este necesară prezența și votul „pro” al tuturor consilierilor județeni ai PNL și UDMR, iar una din surprize poate veni chiar de la unul din vicepreședinții CJ, Istvan Vakar, care declara anul trecut că nu e decis cum va vota și că problema ar trebui mai întâi analizată și căutate variante mai bune de administrare.

Primarul Clujului declara anul trecut că preluarea arenei de către municipalitate este absolut necesară pentru a putea salva societatea Cluj Arena, prin fuziunea cu Sala Polivalentă, variantă susținută deschis și de actualul președinte al CJ, Alin Tișe, acestea urmând să funcționeze ca o singură entitate juridică, doar că, între timp, societatea a dat faliment.

Propunem ca în viitor Sala Polivalentă şi stadionul să constituite o singură entitate, să ofere evenimente de calitate şi să ducă la o cooperare mai bună între ele două entităţi care acum sunt separate”, a afirmat Boc.

Povestea preluării datează încă de acum câțiva ani, când președinte la CJ era Mihai Seplecan, dar acesta a refuzat de mai multe ori propunerea municipalității, prezentând mereu alte variante, una dintre ele fiind preluarea de către primărie a 99% dintre acțiuni și a responsabilităților de administrare, dar titlul de proprietate să rămână la județ.

Ne-am arătat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente şi plata impozitului, urmând ca după aceea să constituim o structură unică Sala Polivalentă – stadion„, spunea primarul Emil Boc.

Stadionul Cluj Arena, care a costat cca 45 milioane de euro, a fost inaugurat în anul 2011 și construit cu bani de la CJ și Guvern, în perioada în care Emil Boc era premier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here