Natalia Intotero prezentă la inaugurarea și sfințirea bustului Regelui Ferdinand I

1

Deputatul hunedorean Natalia Intotero, alături de prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely și de fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, actual deputat și președinte al PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor au participat ieri la inaugurarea și sfințirea bustului Regelui Ferdinand I și a altor eroi precum și la inaugurarea proaspătului drum  asfaltat integral, Vulcan-Pasul Vîlcan.

Ridicat anul trecut, la cota 1612 metri, în Pasul Vîlcan, chiar pe ”granița” județelor Hunedoara și Gorj, complexul memorial dedicat Eroilor din Primul Război Mondial, avându-i în stânga și în dreapta impunătoarei Sfinte Cruci busturile generalilor Ion Culcer și Dumitru Cocorăscu a fost completat, în întâmpinarea evenimentului din 19 august 2017, cu busturile locotenentului locotenentului Gheorghe Tătărăscu și al Majestății Sale Ferdinand I Întregitorul, Regele românilor în perioada Marelui Război.

Împlinirea unui centenar de la luptele Primului Război Mondial, lupte care au fost purtate cu greu și în tranșeele din Pasul Vîlcan, ne obligă pe noi toți să nu uităm nici măcar o clipă de toți cei care au pierit aici și să le cinstim memoria, mulțumindu-le pentru că au permis românilor din jurul arcului carpatic să împlineasc un ideal, acela de Unire, făurită la 1 Decembrie 1918”, a declarat în preambului evenimentului, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Pe o rețea de socializare, deputatul Natalia Intotero l-a felicitat pe primarul Gheorghe Ile, declarând: „Felicitări! Pe locul luptelor din Pasul Vîlcan s-a pus un ansamblu statuar. Români din județele: Hunedoara, Gorj, Sibiu și Vâlcea s-au adunat pentru a aduce un oamagiu celor cazuți în lupte.

S-a inaugurat drumul care face legătura între cele două județe: Hunedoara și Gorj. Pe teritoriul județului Hunedoara, reabilitarea este aproape încheiată, iar pentru judetul Gorj există promisiunea că pâna la ediția viitoare și această porțiune să fie finalizată. Un drum la o altitudine de peste 1600 m, cu peisaje de vis!”.

1 COMENTARIU

  1. ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here