Cod Galben de FURTUNĂ, ploi, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului în Transilvania!

0

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă Cod Galben de FURTUNĂ, ploi, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 … 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

In zona: Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Călățele, Căpușu Mare, Chinteni, Ciucea, Gârbău, Gilău, Izvoru Crișului, Mănăstireni, Mărgău, Poieni, Rișca, Sâncraiu, Sânpaul;
Județul Sălaj: Almașu, Cuzăplac, Fildu de Jos, Zimbor.

COD PORTOCALIU, până pe 13 august, ora 12:00

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp.

COD GALBEN, până pe 13 august, ora 12:00

În Maramureş, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei și în sudul și estul Olteniei, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here