Lugoj – Deva s-ar putea rupe în zona Bretea Mureşană! CNAIR neagă.

0

Autostrada Lugoj – Deva s-ar putea rupe în zona Bretea Mureşană, avertizează Mihai Crăciun de la Asociaţia Construim România, într-un articol pe contributors.ro.

Potrivit lui, versantul carierei de piatră va continua să împingă pe sub autostrada Lugoj – Deva, la fel ca şi la Aciliu, „ruperea catastrofală devenind doar o chestiune de timp şi suficientă ploaie”.

„De acum la Bretea Mureşană avem un nou Aciliu. Cariera de bazalt de la Bretea Mureşană este un nou Deal Bucium, iar A1 Lugoj – Deva Lot 4 este un nou A1 Orăştie – Sibiu Lot 3. Singura diferenţă este că în loc de argila nisipoasă de la Aciliu, la Bretea Mureşană spre A1 alunecă un perete de stâncă”, atrage atenţia Crăciun.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dat asigurări că nu sunt probleme, zona fiind stabilizată: „Varianta care a fost aleasă acum câţiva ani nu este chiar cea optimă, dar s-au luat măsuri de către toate părţile implicate – ingineri, proiectant, antreprenor – pentru a se rezolva problema. Şi s-a rezolvat şi problema haldei de steril, s-a stabilizat, şi cea de la cariera Bretea Mureşană. În momentul acesta nu există mişcări acolo, zona este stabilizată”.

Întrebat de jurnaliștii de la ECONOMICA.net dacă, după ce va fi inaugurată, autostrada s-ar putea surpa din cauza traficului, Şerbănescu a spus că nu este reală nici această problemă. „Zilnic pe tronsonul acela trec basculante de câte 40 de tone. Dacă era să se crape ceva, cădea când treceau cu basculantele, nu când vine un şofer cu Matizul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here