Deva vs. Simeria sau Festivalul Virșlilor vs. Dacfest

0

Două manifestări au avut loc în weekend-ul trecut, în județ, respectiv la Deva și la Simeria.

„Festivalul Virșlilor” a scos devenii în Piața de la poalele Cetății – tarabe, umbrele, mici, virșlii, kurtoș și bere, iar pe scena amplasată în mijlocul pistei de atletism s-au dat în spectacol Randi, Mateo și Vescan.

La Măgura Uroiului, istoria s-a trezit la viață! Peste 250 de „daci și romani” au readus obiceiuri străvechi în atenția a peste 6.000 de participanți prin concursuri, bătălii, marșul torțelor, mâncare dacică și romană, dar și concerte Nightlosers și Phoenix. Poate că diferența dintre cele două evenimente s-a văzut atât de bine și pentru că au fost organizate simultan. Un festival al mâncării vs istorie. Virșlii sunt produsul nostru de referință, al hunedorenilor, dar cu siguranță evenimentul s-ar potrivi mai bine, ca locație, la Bejan, și nu în Piața Cetății. Așa cum “Dacfest” s-a integrat perfect la Măgura Uroiului.

Iar când edilii deveni discută despre turism, istorie, cultură și tradiție, ar trebui să aibă în vedere și nuanțele de detaliu, nu numai imaginea de ansamblu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here