ONG-ul care vrea centre de refugiați își modifică declarațiile și contrazice propriile cifre inițiale.

0

În ultima vreme reprezentanții dreptei naționaliste din Cluj au lansat un atac direct la adresa LADO, ong care se va ocupa în următorii doi ani de implementarea unul proiect destinat ajutorării refugiaților din România.

Proiectul „Servicii Integrate pentru Migranți, Comunități Culturale și Solidaritate” are un grup țintă, pentru toate serviciile oferite, de cca 3.000 de imigranți, fie ei refugiați din zone de conflict, fie resortisanți, și va fi implementat în trei centre mari: Cluj – Napoca, Baia Mare și Sibiu.

Așa că am decis să mergem acasă la cei care implementează proiectul pentru a vedea cum stă situația, având în vedere că președinta Ligii Apărării Drepturilor Omului (LADO), a declarat, în prealabil, presei că mare parte din beneficiari vor fi din zone de conflict dar readactorului Presei Locale, în apelul în care s-a programat interviul de azi, a încercat o modificare a declarației.

Inițial, la deschiderea proiectului, în timpul conferinței de presă, doamna Ana Ludușan a declarat că:

„Serviciile oferite sunt de asistenţă materială, juridică, psihologică şi medicală, învăţarea gratuită a limbii române, orientare culturală şi mediere profesională, integrare în muncă, li se caută locuri de muncă. De asemenea, copiii primesc rechizite şi sunt ajutaţi să se integreze în sistemul de învăţământ. Grupul ţintă îl reprezintă aproximativ 3.000 de refugiaţi, din Siria, Palestina, state africane, dar şi resortisanţi din state din afara UE, din America Latină şi alte state, aflaţi în România la studii sau la muncă”

Declarația din timpul interviului, însă, conține cu totul alte cifre, doamna, personal, așa cum se vede și în filmarea de mai jos, declară cifra de 3.000 de beneficiari ca fiind „o aberație” și afirmă că, în întreg proiectul nu sunt cuprinși decât 100 de refugiați din zonele de conflict, anual, iar cifra de 3.000 se înjumătățește la doar 1.500, anual, din care, mare parte, resortisanți cu scopuri diferite iar nu refugiați de război.

Ana Ludușan: „Toți refugiații de care ne ocupăm noi au ședere legală în România, au o formă fde protecție internațională și fac parte din cota pe care statul Român s-a angajat să o primească din relocare refugiaților din Grecia sau Turcia.”

Presa Locală: „Și până la 3.000 cât era cifra inițială…”

Ana Ludușan: „Aberantă, da,…”

Presa Locală: „Deci nu e reală?”

Ana Ludușan: „Ba da, sunt 1.500 care sunt asistați în proiect pe an, dar majoritatea lor sunt studenți, 80% din ei sunt studenți, care înseamnă o mare afacere economică pentru România, pentru regiune. Refugiații sunt 100. 100 în nouă județe înseamnă nimic.”

În mijlocul interviului am avut parte de o surpriză, LADO primind vizita promisă de vineri de la Călin Mărincuș, cunoscutul protestatar împotriva politicilor europene privind imigrația, care a acuzat conducerea ong-ului de trădare națională, de prostituție pentru bani europeni și că vrea să condamne românii prin slugărnicie față de George Soros.

LADO implementează proiectul pentru imigranți, în valoare de 600.000 de euro, în parteneriat cu Guvernul României și Inspectoratul de Stat pentru Imigrări, care contribuie cu circa 28% din valoare proiectului, și este unul din cele 5 proiecte de acest gen implementat la nivel național.

Vă lăsăm mai jos să vedeți interviul integral luat de Presa Locală și sperăm ca, pentru cei care au fost nemulțumiți de articolul precedent, am adus de data aceasta destule lămuriri legate de activitatea LADO privind imigranții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here