Cetățenia română a ajuns de vânzare rușilor, ucrainienilor, georgienilor și moldovenilor

0

Mai nou, în vecina noastră Republică Moldova, s-a scos la vânzare un bun pe care fiecare persoană ar trebui să îl câștige: cetățenia română.

O „agenție de consultanță” care deține o pagină de Facebook pe care se spune că sediul agenției ar fi la Chișinău, iar numărul de telefon la care pot fi contactați, 00373 681 42 171, confirmă că sunt localizați în Republica Moldova, a postat de curând o ofertă senzațională: posibilitatea de a cumpăra, fără prea multă bătaie de cap, statutul de cetățean român, mai multor state din Europa de Est.

Este vorba de o ofertă adresată cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina, Federația Rusă și Georgia, la prețuri diferite, în funcție de țara de proveniență a aplicantului.

După cum vedem și în imaginea de mai jos, cetățenii moldoveni pot obține statutul de cetățean al statului Român pentru sume cuprinse între 250 – 300 de euro, cei din Ucraina, pentru o sumă aflată în intervalul 800 – 1.000 de euro iar cetățenii ruși trebuie să achite sume cuprinse între 1.600 – 2.000 de euro.

https://www.facebook.com/events/1371929112895091/?ref=3&action_history=null

Ulterior a mai apărut o altă ofertă, la doar câteva ore, cu aceleași prețuri dar cu un adagio: o ofertă de cumpărare a cetățeniei române pentru cetățenii Republicii Georgia, aceștia trebuind să scoată din buzunar între 3.500 – 4.000 de euro.

https://www.facebook.com/passportro/posts/455349734823725

Noi, cei din interiorul statului român, cetățeni, conștienți de pericolul Federației Ruse, al cărui președinte ne amenința în 2014 că armata rusă poate ajunge la București în numai 24 de ore, conștienți de anvergura propagandei pro-ruse pe întregul spațiu comunitar european, ne întrebăm dacă Inspectoratul General pentru Imigrari și Serviciul Român de Informații au luat la cunoștință despre acest tip de „negoț”, cum îi zic frații noștri de peste Prut.

Interesant este și faptul că, deși nu au rădăcini românești, așa cum prevede legea cetățeniei, care dă dreptul la obținerea statutului de cetățean celor care sunt descendenți de până la gradul trei ai unor cetățeni români, agenția de consultanță se angajează să le obțină aplicanților o linie de descendență, așa cum o spun/scriu, chiar ei, în imaginea de mai jos.

„Va ajutăm să obțineți cetățenia și pașaportul românesc, chiar și dacă nu aveți rădăcini românești. În Legea despre Cetățenia Română se spune că descendenții direcți ai cetățenilor români până la gradul 3 au dreptul plenar la restabilirea cetățeniei României chiar și cei care locuiesc în afara granițelor țării. Dar cel mai important – nu este nevoie să renunțați la cetățenia actuală. Astfel, dacă cineva dintre rudele dvs, bunica/bunic s-a născut pe teritoriul României între 1918-1940, aveți dreptul legal de a vă restabili cetățenia României și a obține pașaport al Uniunii Europene. De asemenea, o alt aspect pozitiv – copiii dvs minori, de până la 18 ani, primesc automat cetățenia română, întărită prin documente oficiale. Dar chiar și dacă nu aveți rădăcini românești, vă ajutăm să le stabiliți! Dovada rădăcinilor se face prin certificatul de naștere al strămoșului, unde trebuie să fie menționat locul nașterii. Se ia în considerare fostul teritoriu al României, care presupune toată Moldova, întreaga regiune Cernăuți a Ucrainei și sudul regiunii Odessa care se numea Basarabia. https://www.facebook.com/passportro/posts/429029487455750 ”

De ce atâta îngrijorare? Pentru că ultima oară când cetățeni ai Rusiei, pe atunci URSS, au ajuns să obțină, în masă, cetățenie română, ne-au trebuit 20 de ani să îi putem scoate din instituțiile în care regimul Dej și Pauker îi integraseră. Și alți aproape 30 să putem ieși din sfera de influență sovietică.

Nu o spunem cu răutate, dar parcă nu prea ne e dor de lipsurile materiale continue și cozile ce se întindeau pe sute de metri pentru diverse produse alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.