Vrei să intri în IT? UBB are soluția!

0

O nouă şansă pentru cei care doresc o reconversie profesională în domeniul IT: Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, cu sprijinul companiei NTT DATA România, demarează o nouă serie în cadrul Programului Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică.

Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii. Ne dorim cu toţii o comunitate prosperă în care performanţa să rămână la un nivel înalt. Cheia succesului ţine şi de încrederea pe care ştim să o acordăm talentelor şi valorilor noastre. Fiecare dintre ele trebuie pregătite în mod constant“, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C“, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.

Programul este acreditat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi este organizat pe baza legislaţiei în vigoare şi a Regulamentului Universităţii Babeş-Bolyai privind organizarea şi funcţionarea programelor postuniversitare de formare şi dezvoltare continuă. Programul reprezintă o oportunitate pentru persoanele ce au obţinut o diplomă de licenţă pe orice domeniu şi îşi doresc o reprofilare spre zona de IT & Software.

Cei interesaţi pot începe o pregătire de specialitate pe domeniul Informatică, premiza unei posibile viitoare cariere de succes în industria IT. Studenţii vor lua parte la un act de învăţământ de nivel înalt, oferit de către Facultatea de Matematică şi Informatică cu un contact direct cu mediul de business performant oferit de compania NTT DATA România.

Cursurile vor fi susţinute în weekend de către cadre didactice din universitate în amfiteatrele şi laboratoarele pe care NTT DATA România şi Universitatea Babeş-Bolyai le pun la dispoziţie.

Durata unui program de studiu este de 2 ani şi se va desfăşura pe o structură de 4 semestre, cu un cost de 2500 RON/semestru.

Planul de învăţământ al Programului Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică este disponibil aici. El a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialişti NTT Dat România şi e structurat în cursuri, seminarii şi laboratoare. Cuprinde atât noţiuni teoretice, cum sunt fundamentele programării şi algoritmică, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum Web Client-Side, medii de programare etc.

Numărul de locuri scoase la concurs pentru sesiunea de admitere iulie 2017: 100. Admiterea constă dintr-un test de gândire logică şi algoritmică. Exemple de probleme pentru acest test sunt disponibile aici.

Informaţii suplimentare despre program se pot de obţine la adresa de e-mail postunivinfo@cs.ubbcluj.ro.

Calendarul de admitere:

Până la data de 10 iulie 2017: Preînscrierea online a candidaţilor. Preînscrierea online nu se substituie înscrierii din perioada 10-27 iulie 2017, fiind o etapă preliminară obligatorie la nivelul Universităţii Babeş-Bolyai.

10 – 27 iulie 2017 – Înscriere program
28 iulie 2017 – Examen admitere
28 iulie 2017 – Afişarea rezultatelor
31 iulie – 4 august 2017- Confirmarea locului prin achitarea primei rate a taxei de şcolarizare
2 octombrie 2017 – START cursuri. Durata: 2 ani (4 semestre)
Număr locuri: 100
Taxa de şcolarizare: 2500 lei/semestru
Taxa de ȋnscriere: 150 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.