Home Advertoriale Ce este Circuit Training și unde poți face la Cluj?

Ce este Circuit Training și unde poți face la Cluj?

0

Pentru că a venit și căldura aproape insuportabilă a verii, cu o îmbrăcăminte din ce în ce mai sumară, mulți dintre noi vrem să arătăm cât mai bine atunci când ieșim în societate. Și cum putem face asta, dacă nu am avut timp până acum să ne ocupăm de partea de întreținere a fizicului, decât folosind un complex de exerciții dovedite de-a lungul a decenii ca având rezultate excelente cum e Circuit Training.

Circuit e o formă de antrenament de rezistență și întreținere a corpului care folosește sisteme de aerobic de mare intensitate și țintește către măriea forței și a rezistenței musculare, iar un „exercițiu complet” înseamnă combinarea tuturor exercițiilor din program, cu timpi scurți de trecere între ele.

Programul a fost dezvoltat în 1957 de R.E. Morgan și G.T. Adamson la Universitatea Leeds din Marea Britanie iar studiile făcute la Universitatea Baylor și Institutul Cooper arată că Circuit e cea mai eficientă cale, ca timp de folosire, pentru a întări sistemul cardiovascular și rezistența mușchilor, fiind dovedit și faptul că e cel mai rapid mod pentru femei de a intra în formă decât orice altă formă de exerciții sau dietă.

”Poate cea mai importantă descoperire a studiului, din perspectiva sănătății, e faptul că investigația a arătat că acest tip de exercițiu, cu acest nivel de intensitate, a ridicat consumul de oxigen (de la 39% la 51,5% din VO2max), intrând în limitele recomandate de Colegiul American pentru Medicină Sportivă (American College of Sports Medicine) la intensitatea recomandată pentru dezvoltarea și menținerea sănătății cardio – respiratorii”, afirmă Morgan și Andreson

Unul dintre avantajele acestui tip de exerciții este și faptul că reducerea timpilor de staționare încurajează participanții să ridice greutăți mai mari, însemnând că vor ajunge la supra – încărcare cu un număr mai mic de repetiții, undeva între 25 și 50, depinzând de obiectivele antrenamentului.

Evolve Fitness Club
Adresa: Str. Plopilor nr. 72
Telefon: 0364 407 227 & 0727 876 252
E-mail: office@evolve-fitness.ro
Web: http://evolve-fitness.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Evolvefitnessclubcluj/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here