Weekend la Castel | TIFF 2017

0

De astăzi începe TIFF 2017, ediţia a 16-a. Şi de mâine vom avea parte de Weekend la Castel!

În primul weekend al festivalului, respectiv 03 – 04 iunie, Weekend la Castel revine la Castelul Bánffy din Bonţida. În timpul zilei cei mici vor avea parte de ateliere creative, jocuri şi spectacole, iar evenimentele pentru cei mari vor fi după lăsatul serii.

Printre atelierele creative de care se vor bucura cei mici va fi şi atelierul de ţesut pentru copii oferit de Urban Kiddo. Acesta va avea loc sâmbătă, 03 iunie între orele 12:00 – 17:00.

Adulţii se vor putea bucura de următoarele:

  • Proiecție specială Roar (1981), un film cult care a pus în pericol viețile actorilor și ale echipei de filmare! Bilete pe biletmaster.ro:http://bit.ly/Roar1981
  • Cine-concertul Metropolis (1927), o capodoperă a filmului mut, de la a cărei lansare se împlinesc 90 de ani, acompaniată live de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca. Bilete pe biletmaster.ro:http://bit.ly/CineconcertMetropolis

Biletele pot fi cumpărate și de pe aplicația TIFF 2017, disponibila atât în App Store cât și în Google Store.

Proiecţia fimului Roar va începe sâmbătă la ora 21:45. Roar este supranumit ,,cel mai periculos film făcut vreodată”. El spune povestea unei familii atacate de animale sălbatice. Producţia lui a durat 11 ani şi în timpul ei nici una din cele 150 de animale care apar în film nu au fost rănite. În schimb 70 de membri ai echipei da, ei având nevoie de îngrijiri medicale.

Duminica, 04 iunie 2017, în decorul fantastic al Castelului Banffy, distopia futuristă creată de regizorul expresionist Fritz Lang va căpăta noi valenţe grandioase datorită orchestrei clujene. Metropolis a fost lansat in 1927 şi a influenţat nu doar cinematografia modernă ci şi cultura pop. Capodopera ilustrează societatea anului 2026. Evenimentul este sunt realizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Cluj-Napoca.

Pentru cei care doresc să participe, organizatorii asigură şi transport, însă doar pentru cei care şi-au luat bilete în avans. Detaliile se vor afişa pe pagina evenimentului de pe facebook. De asemenea, pentru proprietarii de câini este util să ştie că nu este interzisă participarea patrupezilor, dar trebuie să se ia în considerare faptul că pe parcursul zilei vor fi foarte mulţi copii şi foarte multă lume va fi şi seara. S-ar putea ca patrupezii să se sperie şi să fie stresaţi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here