Cluj Arena va intra în mod oficial în faliment

0

Membrii Consiliului Județean Cluj au decis să dea aviz favorabil intrării în faliment a societății Cluj Arena, la opt luni după ce contractul de asociere cu firma care administra stadionul a fost reziliat.

Nu a mai fost respectat scopul pentru care CJ s-a asociat cu Cluj Arena SA, respectiv realizarea de profit pentru ambii asociaţi”, și-a justificat Tișe decizia.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, pe ordinea de zi, se va afla și proiectul de hotărâre privind Cluj Arena, iar dacă aceasta va fi adoptată, se va deschide procedura de faliment.

Se acordă mandat Consiliului de administrație al societății Cluj Arena SA pentru a acționa cu privire la societatea Cluj Arena, respectiv pentru a solicita deschiderea procedurii de insolvență simplificată”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Astfel că societatea care administra stadionul va intra în procedură de faliment, asta după ce Consiliul Județean a votat anul trecut, rezilierea contractului de asociere cu societatea, astfel că aceasta a rămas cu datorii de peste 3,3 milioane euro față de Primăria Cluj – Napoca, dar și fără un obiect de activitate începând cu 21 decembrie 2016.

Tot începând de atunci arena aintrat în administrarea directă a Consilului Județean, acesta fiind nevoit acum să producă cei 500.000 de euro anuali, necesari întreținerii stadionului, asta pe lângă fondul de salarii al celor 30 de angajați, care vor face acum parte dintr-o direcție nou înființată, al cărei scop este administrarea stadionului.

Referitor la datoriile pe care Cluj Arena le are față de Primăria Cluj – Napoca, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, declara pe atunci:

Acele datorii vor urma regimul oricăror datorii pe care le are o societate care intră în procedura Legii 85. Cei care sunt creditori se vor înscrie la masa credală, va urma o procedură care se va face de către societatea care se va ocupa de proceduri conform Legii 85. Stadionul nu va fi închis nici măcar o zi pentru că sunt competiţii, evenimente, deja sunt concerte anunţate”.

Despre cedarea stadionului către Primăria Cluj – Napoca, în contul datoriilor acumulate, nu pare să mai vrea să discute nimeni, încă de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here