Un clujean facilitează colaborarea Chinei cu România în inițiativa Noile Drumuri ale Mătăsii

0

Vasile Ilea, senatorul social-democrat de Cluj, despre care folclorul de centru spunea că va claca în Parlament, pare să infirme aceste pariuri, ridicându-se peste cota preconizată.

O aparență totuși rezervată până acum, senatorul pare să se fi specializat pe politică externă, în perioada următoare chiar programând o serie de evenimente în Cluj, în domeniul foreign policy.

Până atunci, Vasile Ilea, secretar al comisiei de politică externă din Senat a fost gazda întrunirii de la Comisia pentru Politică Externă, cu Comisia pentru afaceri externe, din cadrul Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, condusă de președintele Pan Yunhe.

„Discuțiile s-au axat pe variantele de cooperare dintre China și România, având în vedere Parteneriatul Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două state, înscris în programul de guvernare.

Iniţiativele chineze „O Centură, Un Drum”, precum şi Formatul de colaborare 16 + 1, Noile Drumuri ale Mătăsii (ţările Europei Centrale şi de Est + Republica Populară Chineză) reprezintă o posibilitate de cooperare nu numai pe plan economic, dar şi în domeniul educaţiei şi al ştiinţei şi tehnologiei. La întrunire a participat și E.S. domnul Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România” a anunțat Vasile Ilea pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here