Podul Traian, din Cluj-Napoca, în întârziere. Când va fi gata?

0

Deși Podul Traian, din Cluj – Napoca, ar fi trebuit să fie gata în următoarele zile, mai exact până la 1 mai, dar lucrările sunt în întârziere, fapt confirmat până și de Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj – Napoca.

După ultimele discuţii, constructorul ne-a asigurat că lucrările se vor finaliza în luna iunie. Dar nu la 1. Trebuie turnată placa de beton peste predale, iar aceasta are nevoie de 28 de zile să se usuce. Este un pod pe care va circula şi trafic greu, mijloace de transport în comun, iar dacă îi dăm drumul mai repede riscăm ca betonul să crape şi în 2-3 ani să fim obligaţi să intervenim din nou. Vrem să avem un pod solid, care să dureze 100 de ani, şi nu merită pentru două săptămâni să îi periclităm durabilitatea. Placa de beton ar urma să fie turnată la sfârşitul acestei săptămâni: este vorba despre 180 de metri cubi de beton. Apoi se va realiza partea de hidroizolaţie, de turnare a covorului asfaltic şi relocarea unor utilităţi”, a explicat Dan Tarcea.

Ordinul de începere a lucrărilor la Podul Traian a venit anul trecut, la 1 iulie 2016, cu scopul de a profita cât mai mult de perioada caldă a verii, dar șantierul a fost organizat abia la finalul lunii august 2016, la finalul vacanței, având un termen de execuție de 160 de zile, termen prelungit de cele 90 de zile din pauza de iarnă, când nu se poate lucra.

Licitația pentru reconstruirea podului a fost adjudecată de societatea de familie a municipalității, Diferit SRL, care a venit cu o ofertă financiară 6,5 milioane lei, fără TVA.

Podul va fi realizat cu 4 benzi, câte două pe sens, de 3,5 m, două piste pentru bicicliști, de 1,6 m, și două trotuare pietonale cu o lățime variabilă, între 2,25 m și 3,5 m, pe baza unui proiect întocmit de Expert Proiect 2002

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here