Clubul Sportiv Municipal cere CJ să publice criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile

0

Ioan Mănăștureanu, directorul Clubului Sportiv Municipal Cluj – Napoca, fiind foarte nemulțumit de faptul că CSM a primit numai 8.000 lei din totalul de 1,2 milioane lei pe care Consiliul Județean le-a pus la dispoziția sportului clujean, a cerut președintelui CJ, Alin Tișe, să facă publice criteriile prin care s-au alocat banii către instituțiile sportive din județ.

Indiscutabil, sportul clujean trebuie susținut. Însă, consider că trebuie să se țină cont de anumite criterii: de performanță, de valoare, de reprezentativitate. Nu discut cât a primit fiecare club sau asociație sportivă, dar am întâlnit entități care mie, om de sport de peste 40 de ani, îmi sunt necunoscute. Nu este posibil să pui la egalitate cluburi sportive cu peste 10 secții și sute de medalii naționale, zeci de medalii internaționale și prezențe la Jocurile Olimpice sau chiar medalii, cu asociații sportive sau clubul copiilor. Trebuie să afirm că CSM Cluj susține Consiliul Județean și nu invers. Doar anul trecut, noi am plătit 90.000 de lei chirii la sălile de la Cluj Arena, unde își desfășoară activitatea diferite secții, adică în jur de o sută de sportivi”, a spus Ioan Mănăștureanu într-o scrisoare adresată președintelui CJ Cluj, Alin Tișe.

Alin Iuga, purtător de cuvânt al CJ Cluj, contactat de presa clujeană, a precizat:

Finanţările nerambursabile pentru structurile sportive din judeţul Cluj au fost acordate după niște criterii prevăzute în Regulamentul aprobat de forul judeţean, care este publicat pe site-ul instituţiei. Regulamentul a fost în dezbatere publică înainte de a fi aprobat, dar nimeni nu a făcut nicio propunere de modificare a sa. CJ apreciază performanţa entităţilor sportive clujene, dar fondurile sunt limitate, iar acestea au fost împărţite către structuri sportive din întreg judeţul, nu doar către cele din municipiu”.

Cele 1,2 milioane de lei alocați de CJ Cluj cluburilor și asociațiilor sportive din județ se vor împărți între 90 de entități, ca fonduri nerambursabile, cei mai mulți mergând la Clubul Sportiv U-BT – 130.000 de lei, Asociaţia Handbal Club Potaissa Turda – 130.000 de lei, Clubul Sportiv Unirea Dej – 130.000 de lei, Clubul Sportiv Universitatea – 110.000 de lei, Olimpia Universitatea Tehnică – 90.000 de lei, CS Politehnica Cluj-Napoca – 75.000 de lei.

CSM, cu 26 de angajați, din care 21 la cele 14 secții sportive, care antrenează peste 300 de sportivi, a trimis, în 2016, 3 sportivi la jocurile olimpice de la RIO, unde au obținut un loc 5, și o medalie olimpică, bronz, la Jocurile Paralimpice. Anul trecut a adunat 8 medalii la campionate mondiale și europene, iar intern 226, din care 97 de aur.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here