DIY: cum să repari o haină cu defect

0

Ce faci atunci când te trezești că o haină de-a ta are o gaură? O piesă de îmbrăcăminte care îți place și de care nu prea ai vrea să te desparți? Găsești soluții alternative!

M-am trezit că am în corsetul din imagine două găurele, lăsate amintire de un anumit motan, foarte drăgălaș de altfel. Adică, mă rog, îl bănui pe făptaș. Şi mi-e drag corsetul, așa că mi-am propus să văd cum fac şi cum dreg să acopăr discret locul faptei. Cum?

Pasul nr. 1: Lăsat văitatul că face riduri.

Pasul nr. 2.: Am fugit la mercerie, în căutare de ceva să pun, să cos, să arate bine.

Pasul nr. 3: Găsit o bandă  cu flori care se puteau tăia şi folosite individual. Albe, că albe îmi trebuiau mie. La mercerie puteţi găsi o sumedenie de lucruri interesante, numai bune de aplicat pe haine atunci când vreţi să ascundeţi ca şi mine o gaura sau când vreţi să împrospătaţi o haină. Gen: mărgele, flori, diverse tipuri de material, dantele etc. Idei să fie şi puţin curaj.

Pasul nr. 4: M-am apucat de treabă. Am tăiat floricele, le-am pus pe corset să văd cam pe unde ar trebui să fie. Din cauza faptului că cele două găurele nu erau în locuri simetrice (aş fi fost prea norocoasă), m-am decis să nu le pun uniform.

Pasul 5: Am purces la coaserea lor, cel mai simplu mod de coasere, punctul înaintea acului (treci aţa prin floare apoi prin puţin material, apoi iar prin floare, etc.). Şi o oră mai târziu, corsetul arată ca nou. Ba chiar îmi plac florile aplicate, îi dau o notă de rafinament.

Dacă la fel ca și mine, aveți o bluză, tricou, haină cu vreo pată sau gaură și care vă e dragă, sau nu vă permiteți alta nouă,  în loc să o aruncați, vă încurajez să cautați soluții alternative. Fie o dantelă aplicată, mărgeluțe, niște floricele, pot să rezolve problema și chiar să aibă drept rezultat o piesă unicat, de mare efect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.