Un nou cartier se află în stadiul de proiect al Primăriei Cluj-Napoca

0

Un nou cartier ar urma să prindă contur către finalul acestui deceniu, prin inițiativa Primăriei Cluj – Napoca, în zona Borhanci, pe un teren al municipalității, care se dorește a fi concesionat pentru construcția de case cu proiecte elaborate anterior, pentru o mai mare unitate arhitecturală. Acesta se va extinde pe o suprafață de 70 ha și va avea primărie, spații comerciale, creșă, grădiniță și școală, dar și o zonă centrală.

Ideea este mai veche, datând încă din 2015, dar a ajuns pe lista de priorități abia în 2016, numai că proiectul va ajunge la stadiu de realitate abia la finalul acestui deceniu, cel mai devreme, în 2019.

Săptămâna aceasta am finalizat cadastrarea suprafeţei, iar documentele au fost trimise la Oficiul de Cadastru şi Proprietăţi Imobiliare (OCPI), de unde trebuie să iasă în 27 aprilie. Durează mult cadastrarea, în vederea elaborării planului urbanistic zonal. Nu cred că se vor începe lucrările anul viitor, în 2018 va fi etapa de finalizare a demersurilor pentru atribuiri. Vă daţi seama, trebuie elaborat un regulament, procedura de înscriere, pot apărea contestaţii, trebuie aprobată o hotărâre de Consiliu Local, apoi eliberate autorizaţiile de construire, lucruri care durează luni şi ani”, a spus Emil Boc, marţi.

Conform proiectului fiecare lot pentru construcția unei case va avea undeva între 300 și 500 mp, în funcție de ceea ce se va decide în viitor, iar utilitățile vor fi aduse pe fiecare dintre proprietăți cu participarea primăriei. În același cartier sunt programate și o serie de locuințe sociale, pentru cei cu posibilități financiare reduse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.