Încep lucrările la străzile cartierului Mănăștur

0

Se apropie perioada verii iar odată cu ea încep și lucrările programate de primărie de ceva vreme. În această săptămână municipalitatea așteaptă primirea autorizației pentru un nou sens giratoriu, la intersecția străzilor Câmpului cu Calea Mănăștur, dar și pentru lărgirea străzii Câmpului, pe sectorul dintre străzile Izlazului și Mehedinți, două zone în care șoferii clujeni își testează nervii în trafic.

Toate avizele pentru aceste proiecte au fost obţinute, mai trebuiau depuse planşe pentru nişte suprapuneri. Am avut întâlniri cu proiectanţii, cu urbaniştii de la noi din primărie. Sper ca săptămâna aceasta să iasă autorizaţiile de construire şi să ne apucăm de lucru“, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

La ora actuală în intersecția Câmpului – Calea Mănăștur traficul este dirijat de semafoare, al căror dispariție, prin crearea unui sens giratoriu, va duce la fluidizarea traficului.

Strada Câmpului va fi lărgită prin reducerea trotuarelor și crearea unei noi benzi de circulație, pentru a mai aerisi o zonă în care se circulă bară la bară.

 „Am descoperit pe Câmpului şi o zonă de 350 mi care trebuie urbanizată şi a fost prinsă în proiect“, a subliniat Tarcea.

Deși planurile primăriei Cluj prindeau inițial și crearea a două bretele de legătură în zona intersecției Câmpului – Frunzișului – Izlazului, care ar fi urmat să facă legătura între Izlazului cu Câmpului şi Câmpului cu Frunzişului, municipalitatea a renunțat pentru moment la această idee din cauza unor probleme juridice ale terenurilor.

Situaţia juridică a terenului nu ne permite în momentul de faţă să realizăm acele bretele“, a afirmat viceprimarul.

Cartierul Mănăștur mai are de suferit o serie de modificări în urma proiectelor de modernizare ale municipalității, unul dintre ele fiind lărgirea străzii Izlazului, prin desființarea unor parcări și modificarea orientării mașinilor parcate, iar altul fiind crearea unui sens giratoriu la intersecția Izlazului – Mehedinți. Un alt proiect, mai mic ca și anvergură, va fi lărgirea străzii Calea Mănăștur, prin reducerea trotuarelor, acolo unde acestea o permit.

Toate proiectele de modernizarea ale străzilor din cartierul clujean Mănăștur vor fi executate de Regia de Administrare a Domeniului Public, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.