Ce este Tabata și unde poți merge la cursuri în Cluj

0

Pentru iubitorii sporturilor de intensitate, ce presupun arderi calorice în cantități extrem de mari, în Cluj-Napoca, există acum posibilitatea partricipării la cursurile de Tabata ținute de instructorii de la Evolve Fitness Cluj, pe strada Plopilor.

Antrenamentul Tabatta sau Cardio Guerrilla s-a născut ca o variantă extremă a originalului „High Intensity Interval Training” (HIIT), în cursul unei cercetări științifice din 1996 a dr. Izumy Tabata și echipei sale desfășurat la „National Institute of Fitness &Sports din Tokio”. Echipa japoneză analiza metode de antrenament și efectul acestora asupra consumului energetic al atleților, cu obiectivul de a găsi o modalitate de a îmbunătăți condiția fizică din timpul exercițiilor și din afara lor.

Tabata este o metoda de antrenament cardiovascular care propune conceptul de „interval training” executând mișcări de aerobic de mare intensitate  pentru 20-30 de secunde intercalate cu intervale de intensitate moderată, adică o recuperare activă, pe același sistem, urmând o intercalare continuă, pe o perioadă mai lungă de timp.

Această metodă impune o trecere constantă de la metabolismul non-aerobic la cel aerobic pe baza variațiunilor de intensitate, pentru a permite o recuperare normala cu scopul de a menține în timp prestația non-aerobica. Numeroase studii asupra HIIT, începând din anii 90 și până azi, au arătat beneficii în ceea ce privește ritmul cardio-vascular, a pierderii în greutate și a condiției fizice, comparabile sau chiar superioare față de tradiționala activitate aerobică, cea cu intensitate moderată și frecvență cardiacă constantă (SST – Steady State Training).

Se recomandă folosirea unui cronometru sau a unui ceas pentru a menține frecvența corectă, numărul de serii de exerciții executate și intensitatea acestora, pentru obținerea de rezultate optime în urma antrenamentului.

Evolve Fitness Club
Adresa: Str. Plopilor nr. 72
Telefon: 0364 407 227 & 0727 876 252
E-mail: office@evolve-fitness.ro
Web: http://evolve-fitness.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Evolvefitnessclubcluj/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here