România, locul I la Campionatul European de Karate de anul acesta, de la Cluj-Napoca.

0

Încheierea celei de-a IX-a ediții a Campionatului European de Karate WUKF, desfășurată la Cluj – Napoca, a venit cu o victorie frumoasă pentru echipa Federației Române, care a terminat pe locul I, după ce anul trecut, în cadrul aceleași competiții, în Italia, s-a văzut devansată de echipa tării gazdă.

Echipa română de Karate WUKF a cules anul acesta, în competiția europeană, 75 de medalii de aur, 61 de argint și alte 62 de bronz. Numai în ultima zi a competiției, duminică, în cadrul finalelor de juniori și seniori, sportivii români și-au adjudecat 20 de medalii de aur, 15 de argint și 13 de  bronz.

Pe următoarele locuri în clasament s-au clasat Italia, reprezentată de cinci organizații naționale (29-41-42), Anglia, reprezentată de zece organizații naționale (24-23-20), Slovacia, cu o singură federație, (22-14-19), Cehia (15-15-9), și Polonia, reprezentată de șase organizații, (11-2-11).

Conform declarațiilor lui Constantin Andrei, purtător de cuvânt al Federației Române de Karate WUKF, Federația Mondială nu impune federațiilor sau asociațiilor naționale restricții și nici nu le obligă la afilierea la federații naționale, oferind în acest fel o șansă fiecărui sportiv de a intra în competiție și de a câștiga medalii.

 „Datorită politici conducerii Federației Mondiale WUKF, la startul acestei ediții s-au aliniat peste 50 de federații și asociații naționale din 26 de țări participante. Asta arată faptul că la nivel mondial Federația deschide porțile tuturor federațiilor sau asociațiilor naționale care doresc să participe și să ia startul la o competiție internațională, indiferent dacă dintr-o țară sunt una-două-trei sau chiar mai multe federații sau organizații”, a declarat Constantin Andrei, purtătorul de cuvânt al Federației Române de Karate WUKF, al cărei președinte, clujeanul Liviu Crișan, este și conducătorul forului mondial.

România este la a doua ediție la care se clasează pe primul loc, cea dinainte fiind ediția a VII-a a Campionatelor Europene de Karate WUKF, organizată în Belgia, acum doi ani.

Anul acesta competiția europeană a întrunit 1.846 de sportivi de toate vârstele, din peste 50 de federații, răspândite în 26 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here