Gheorghe Funar a lansat o carte biografică a lui Isus, la Gaudeamus

0

Gheorghe Funar, fost etern primar al urbei în vremurile de restriște, a făcut senzație la unul din cele mai importante evenimente ce includ tiparnița, la Târgul de Carte Gaudeamus, care se desfășoară în buricul municipiului Cluj – Napoca, lansând un volum despre… orice, mai puțin realitate.

Funar a lansat joi un volum intitulat „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui DUMNEZEU?!”, fără parafa vreunui medic, după cum s-ar aștepta unii, deși discursul lui din cadrul lansării lasă să se înțeleagă nevoia acută:

Fiul Domnului nu a fost evreu. De ce?“.

Conform celor susținute de Gheorghe Funar personajul mesianic din centrul celor patru Evanghelii și a tuturor epistolelor apostolice, Isus, ar fi avut origini geto – dace, nicidecum evreiești.

În consecință Funar afirmă că una din cele mai importante praznice împărătești, Sărbătoarea Tăierii Împrejur, ar trebui eliminată din calendarele creștine pentru că nu ar fi avut motive să se petreacă.

Nu a fost evreu, nu avea nevoie să fie tăiat împrejur”.

Tot felul de speculații și aberații fără susținere istorică prind contur și se încheagă ca adevăruri, în intelectul fostului primar: Isus ar fi fost biciuit și de romani și de evrei cu câte 240 de lovituri fiecare, Isus era un caucazian blond cu ochi albaștri

 „Fiul Domnului era de-al nostru

În modul lui senin, devenit atât de cunoscut când a afirmat că Eminescu fusese cel care descoperise relativitatea, Funar nu a lăsat mulțimea în suspans cu originea personajului principal din centrul creștinismului. Dar, când pentru un om numele unor regate ca Suedia și Danemarca provin de la neînsemnata provincie Dacia iar geto – dacii au fost cei care au construit vestitele piramide de la Gizza … nu ne mai așteptăm la nimic ieșit din comun:

Pe lângă aspecte referitoare la adevărata biografie a Fiului lui Dumnezeu, în carte am abordat foarte multe adevăruri despre istoria poporului primordial al geto-dacilor, despre istoria noastră, adevăruri care sunt confirmate şi de Fiul Domnului. Aşa cum ştiţi, Fiul Domnului avea ca limbă limba aramaică. Limba aramaică se trage din limba persană, care la rândul ei provine din limba geţilor. Fiul Domnului era de-al nostru, din rândul nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri”, a conchis Funar.

Și, deși totul s-a petrecut ziua amiaza – mare, în plin buricul târgului, în cadrul unuia din cele mai cunoscute Târguri de Carte de pe întreaga perioadă a anului, Gaudeamus, nimeni nu a avut bunăvoința să îi oprească delirul fostului edil șef.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.