De ce sexul clandestin e atât de atrăgător?

0

Oare ce ne atrage atât de tare la sexul interzis? cel ascuns, consumat între cearceafuri clandestine, de care nu spunem la nimeni, doar ne bucurăm cu nesaţ?

Mai jos, trei posibile răspunsuri:

  1. Noutatea partenerului şi a relaţiei

Când doi oameni se angajează într-o relaţie sexuală interzisă, noutatea e clar unul din factorii cauzatori de plăcere. Studii în domeniu, au arătat că satisfacţia sexuală atinge cota maximă în primul an de relaţie şi apoi încet încet intră într-un declin sigur. Cu cât partenerul sau partenera devine mai familiar, cu atât scade dorinţa sexuală şi excitaţia. Dar la început nu există responsabilităţi, chirii de plătit, oboseală de la muncă. Există doar atracţie, sex, plăcere şi orgasme.

Un fior de plăcere e dat şi de faptul că relaţiile clandestine sunt secrete.

  1. Frica de a nu fi descoperiţi

Atunci când încercăm să ţinem o relaţie secretă, frica de a nu fi descoperiţi poate adaugă o latură nouă experienţei sexuale.

Studiile care s-au făcut pe marginea acestui subiect, au descoperit că atunci când esti anxios sau ţi-e teamă, partenerul cu care eşti în momentul respectiv ţi se pare mai atragător. Acest lucru poate fi folosit şi în favoarea ta atunci când ai prima întalnire: dacă faci activităţi gen escaladare, dat cu parapanta, şansele unei reuşite cresc! Pe bune, frica sau anxietatea pe care le asociem cu experienţa, cresc atracţia sexuală pe care o avem pentru partener.

Prin urmare, frica de a nu fi descoperiţi se propagă asupra partenerei sau partenerului, traducându-se prin creşterea dorinţei pentru acesta. În plus, împărtăşirea unui secret doar cu persoană, se pare că e foarte important.

  1. Împărtăşirea de secrete măreşte intimitatea

În general, suntem mai înclinaţi să împărţăşim lucruri intime celor de care ne simţim apropiaţi, dar totodată împărtăşirea de lucruri intime ne poate face să ne simţim apropiaţi. Când îi spunem lucruri intime unor străini, acest lucru favorizează simpatia. Chiar mai mult, împărtăşirea de secrete este asociată cu o mai mare satisfacţie şi calitate a relaţiei. Secretele sexuale, în special cele despre dorinţe sexuale ascunse, cresc satisfacţia sexuală în cadrul cuplului

Iar secretele intime cum e şi ascunderea unei relaţii cladestine, pot crea senzaţia unei intimităţi între cei doi parteneri.

Prin urmare, de ce e atât de palpitant? De ce uneori, pur şi simplu nu putem spune nu? În final, poate că suntem plictisiţi în viaţa noastră sau în relaţie. Poate familiaritatea a ajuns prea mult şi comunicarea nu mai funcţionează şi avem nevoie de 5-10 min de placere intensă, pură, pentru a ne face să simţim că trăim… Dar oare, merită?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here