Un copil de 8 ani, atacat de 4 câini, a ajuns la urgență cu multiple mușcături

0

După ce a intrat în curtea unei societăți comerciale din Câmpia Turzii, un copil de 8 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, cu multiple mușcături, după ce a fost atacat de 4 câini de pază.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 17.50, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Câmpia Turzii a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că în curtea unei societăți comerciale a fost atacat un copil de mai mulți câini.

La fața locului s-a deplasat de urgență o echipă operativă de polițiști pentru stabilirea și cercetarea celor sesizate.

Conform primelor verificări, în jurul orei 17.45, un minor, în vârstă de 8 de ani, din Câmpia Turzii, a pătruns în incinta împrejmuită cu gard a unui imobil aparținând unei societăți comerciale, din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de către 4 câini care se aflau în curte

Victima a suferit multiple mușcături, aceasta fiind transportată inițial la Spitalul Municipal Câmpia Turzii,  apoi fiind transferată la UPU Cluj–Pediatrie.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cadru legal în care se vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs  ​i​ncident​ul”​, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a declarat astăzi că băiatul prezenta 20 – 30 de mușcături pe întreaga suprafață a corpului, inclusiv fața, și că nu a mai văzut așa ceva în întreaga lui carieră.

Joi seara a fost adus la spitalul nostru cu o ambulanţă de la Turda un băieţel de 8 ani, conştient, care prezenta muşcături multiple de câine, între 20 şi 30, pe toată suprafaţa corpului, şi pe faţă, trei cu smulgere de muşchi la nivelul axilei stângi, pectoral stâng şi partea dorsală stângă. A intrat imediat în operaţie, au fost efectuate suturi, deocamdată este în stare critică. A fost o operaţie masivă pentru oprirea hemoragiilor, intervenţia a durat circa 6 ore şi a fost efectuată de o echipă întreagă şi de 2 chirurgi plasticieni. Băieţelul este intubat, ventilat, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, pentru că pot să apară complicaţii“, a spus Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.